dimarts, 26 d’octubre del 2010

RAVAL DEL MAR


Recentment els veïns de Vila-seca hem rebut una carta informativa de l’alcalde informant de l’inici de les obres del Raval de la Mar per part del Departament de Política Territorial i d’Obres Publiques de la Generalitat. Tota una construcció destinada a millorar la comunicació entre Vila-seca i la Pineda, amb una avinguda que unirà ambdós nuclis i un vial segregat que millorarà enormement les connexions amb el Port de Tarragona, així com la construcció d’un mur verd com a separador físic entre la indústria química i la turística.

L'obra és possible gràcies a la cessió de terrenys de l'Ajuntament, Port Aventura i les empreses Ercros Industrial, Bayer Polímeros i Clariant Ibérica, el projecte costarà 23,3 milions, la Diputació en pagarà 10, i el Departament de Política Territorial, la resta.

Voldria destacar l’entesa entre les diferents administracions per tal que aquest projecte sigui una realitat. En moments difícils en quant a inversions viàries deguts als plans d’austeritat i de reducció del dèficit que indica la Unió Europea, el Govern de la Generalitat no ha donat l’esquena a diferents projectes dintre del país i amb la seva aportació econòmica dona cobertura a moltes obres. Al Camp de Tarragona ens estem beneficiant i ,en particular, els veïns i veïnes de Vila-seca amb el Raval de la Mar.

Igualment la Diputació de Tarragona, que facilita la informació de l’estudi informatiu i aporta una suma de diners elevada resulta clau pel projecte. Per últim l’Ajuntament, que assumeix el cost d’adquisició de terrenys i serà el titular de la part no viària de la nova autovia: les voreres, el carril bici i la urbanització, així com del vial de serveis.

Està clar que mancomunar esforços entre administracions, i fer partícips el sector públic i el privat en un espai comú com és el territori no és fàcil però si s’aconsegueix, el resultat és un èxit del qual els vila-secans i vila-secanes treurem molt profit.

El passat diumenge 3 d’octubre, el president Montilla ens va fer una visita a Vila-seca, varem parlar de moltes coses mentre passejàvem pels carrers del poble i ,entre elles, li varem agrair que les obres d’aquest macroprojecte ja siguin una realitat.

Jaume Salvadó Hervás

Regidor PSC de l’Ajuntament de Vila-seca

Article publicat al Diari de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada