diumenge, 17 d’octubre del 2010

“SOM ELS GRANS OBLIDATS DE CATALUNYA”


“Som els grans oblidats de Catalunya, així mai aixecarem el cap”. De ben segur que molts de vosaltres durant molt anys vau escoltar frases com aquesta o de similars. L’oblit a les nostres comarques i, especialment, a l’Alt Camp i La Conca per part dels Governs de CiU va alimentar un cert sentiment de greuge comparatiu en relació amb, per exemple, Barcelona o Girona. Doncs bé, després d’aquests darrers quatre anys ningú podrà tornar a afirmar això. L’aposta del Govern del president Montilla per Valls i la comarca de l’Alt Camp s’ha traduït en un conjunt d’actuacions que ens han beneficiat directament. Les dades objectives ho diuen tot, durant aquests darrers quatre anys el Govern de la Generalitat ha invertit directament 24 milions d’euros a Valls i un total de 54 milions d’euros al conjunt de la comarca. Entre aquestes actuacions trobem iniciatives tan destacades com la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Valls, un reguitzell de actuacions en matèria educativa a la ciutat (Eugeni d’Ors, Enxaneta, Narcís Oller, Mare de Déu de la Candela...), un nou centre d’atenció primària a Vila-rodona, una nova escola a Puigpelat, l’ampliació de l’escola de Cabra del Camp, la millora de la C-14 entre Alcover i La Riba, el nou Parc de Bombers de Valls, el condicionament de la T-204 a Montferri o la creació de noves places públiques de llars d’infants per a nens i nenes d’entre 0 i 3 anys, per posar només alguns exemples.

Crec que els fets parlen per a ells mateixos i avalen una obra de Govern que, com deia el president Montilla a Tarragona fa uns dies en la presentació de la candidatura socialista a les eleccions, ha actuat arreu del territori, des del Baix Ebre a La Conca de Barberà, i ho ha fet tant en els grans nuclis de població com en els municipis petits.

Ara ens queden per endavant quatre anys molt importants en què ens juguem molt i que tindran com a principal repte superar la crisi econòmica i tornar a generar ocupació. Els socialistes ens comprometem a treballar per recuperar l’economia i garantir el benestar, el progrés i el futur d’unes comarques que, com deia el nostre cap de llista, el Xavier Sabaté, van créixer com cap altre regió del país fins que va començar la crisi.

Venim d’una feina ingent que ha fer possible dotar els nostres municipis dels equipaments sanitaris, educatius i assistencials que necessitaven millorant, alhora, les infraestructures de mobilitat i endegant nous centres logístics. Tot plegat ens ha permès superar les mancances històriques i els dèficits que arrossegàvem per la inacció dels Governs dels quals Artur Mas era conseller d’economia.

“Som els grans oblidats del país” ha passat a millor vida després de la feina duta a terme durant aquests darrers quatre anys. Això també és el que ens juguem el proper 28 de novembre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada