dimarts, 27 de novembre del 2018

EL PSC DEMANA AL GOVERN QUE TORNI A INVERTIR 1.176 EUROS PER CÀPITA EN SALUT PÚBLICA AL CAMP DE TARRAGONA




El diputat socialista, Carles Castillo, ha demanat aquest dimarts al Govern de la Generalitat “que torni a invertir en salut pública a les comarques tarragonines. Ningú els demana cap cosa extraordinària, tan sols tornar al volum inversor que teníem amb els Governs socialistes i de progrés. No demanem impossibles, tan sols recuperar els paràmetres de 2010 quan teníem, gràcies a les inversions públiques i a l’esforç dels professionals, un dels millors sistemes sanitaris del món.”

Carles Castillo ha quantificat aquesta inversió necessària per revertir les retallades que els Governs de Mas, Puigdemont i Torra, amb el suport d’ERC i la CUP en diferents pressupostos, han aplicat a la sanitat pública de les comarques tarragonines.

Així, segons ha emfatitzat, cal tornar –com a mínim- a destinar 692 milions d’euros a la xarxa de salut pública del Camp de Tarragona, o el que és el mateix, invertir 1.176 euros per càpita per cada tarragoní. “Repeteixo que no estem fent volar coloms o escrivint la llista als Reis Mags, demanem tan sols el que teníem el 2010, darrer any de Govern de progrés, ja en un context molt marcat per la crisi econòmica.”

Així, Carles Castillo ha demanat a l’actual Govern de Junts per Catalunya i ERC que “deixin de mirar cap a una altra banda”, davant les justes reivindicacions dels metges i professionals de l’atenció primària, i “que deixin de dedicar totes les seves energies a “internacionalitzar el conflicte” i que es dediquin a assumir les seves responsabilitats bàsiques i inexcusables com a Govern, com és la de garantir un bon sistema de salut pública a tots els catalans i catalanes. És el mínim del mínim que podem exigir-los”, ha subratllat.

En aquest sentit, el diputat socialista ha resumit la realitat de vuit anys de Governs de CDC, ERC i CUP marcats per “les retallades dels pressupostos de salut i l’augment de les llistes d’espera i dels temps d’esperar per arribar a ser operat” amb la realitat objectiva dels anys de progrés entre 2003 i 2010 quan, amb president i consellera de salut socialista, “es va aconseguir que fins al 93% dels habitants del Camp de Tarragona resolguessin els seus problemes de salut al territori i es van reduir les llistes d’espera per procediments quirúrgics en un 25% a les nostres comarques.”

Segons el PSC cal garantir la sostenibilitat del sistema destinant un 5’5% de la riquesa del país, mesurada pel PIB, en el model de sanitat pública i gratuïta per a tothom. Així podríem aconseguir tornar a tenir més de 8.100 professionals vetllant per la salut dels tarragonins i tarragonines, “com teníem el 2010, abans que el senyor Mas decidís posar “rumb de col·lisió”, amb els resultats per a tots coneguts.”  

I seguint aquest fil el diputat socialista ha qualificat com a “absolutament inversemblant” que tant el PDeCAT com ERC hagin anunciat el seu vot contrari als pressupostos del Govern del canvi de Pedro Sánchez quan aquests comptes contemplen un augment de 2.200 milions d’euros d’inversions per Catalunya. “És incomprensible. Incomprensible que ens siguin que retallen “perquè no hi ha diners” i, al mateix temps, anunciïn que votaran en contra d’uns pressupostos que incrementen en 2.200 milions d’euros les inversions a Catalunya que servirien, en bona lògica, per redreçar aquestes retallades en sanitat pública que ells han aplicat. Incomprensible. Els demanem humilment que reflexionin perquè encara som a temps d’evitar aquest nou error polític del Govern i dels grups que li donen suport.”   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada