dilluns, 10 de desembre del 2018

CONTRA L’EXTREMA DRETA, DEFENSEM ELS DRETS DE LES DONES



Ha passat. I ha passat a Andalusia, la comunitat espanyola on s’han produït més assassinats de dones a mans de botxins masclistes. Vox, un partit d’extrema dreta que directament defensa derogar la llei contra la violència de gènere i les mesures impulsades pel Govern socialista per combatre la xacra de la violència  masclista, ha obtingut quasi 400.000 vots, un 11% del total.

I amb aquesta carta d’identitat de voler derogar totes les polítiques d’igualtat d’oportunitats i de foment de la igualtat real entre homes i dones que ha revitalitzat el Govern feminista de Pedro Sànchez, el PP i Ciutadans es disposen a pactar amb Vox per constituir un Govern de dretes a Andalusia. Un pacte que vol ser el procedent d’un acord idèntic al conjunt d’Espanya que vindria si Vox, PP i Ciutadans sumen després de les eleccions generals.

Davant d’aquest perill real que suposaria una regressió absoluta en matèria de defensa dels drets de les dones, i de combat contra la violència masclista, les socialistes volem reiterar el nostre compromís d’eradicar completament la violència de gènere de la nostra societat amb polítiques i mesures concretes.

Com ha demostrat el Govern feminista del canvi incrementant les dotacions econòmiques per desenvolupar el pacte d’Estat contra la violència masclista i incorporant la visió de gènere a totes les seves accions de Govern.

Lamentablement, la Generalitat no ha fet el mateix. Les socialistes volem denunciar el retrocés que s’està donant en matèria d’igualtat a Catalunya i exigim que no es faci ús de les banderes per tapar la xacra de la violència contra les dones. No valen més excuses. Els partits que donen suport al Govern de la Generalitat han retallat fins a un 32% els recursos adreçats a la protecció de les dones des de 2010. Intolerable. Amb banderes o sense.

El socialisme feminista demana a la Generalitat que promogui un gran pacte català per corregir aquest greu error i garantir el desenvolupament de les polítiques contra la violència masclista també a Catalunya. Per això entenem que és necessari aprovar els pressupostos generals de l’Estat de 2019 que preveuen un increment de 200 milions a les partides destinades, precisament, a lluitar contra la violència de gènere.

En el moment d’escriure aquestes línies prop de 1.000 dones han estat assassinades des de 2003 pels violents masclistes. La cara més dura, però no la única, d’una realitat que hem de denunciar i contra la que cal reaccionar. Per tant, les feministes no acceptarem ni excuses ni evasives en aquesta necessària i justa lluita contra la violència masclista. Tal com ha dit el president Pedro Sànchez, tolerància zero envers la violència contra les dones! Perquè sense drets no hi ha igualtat i sense igualtat, com sabem, no hi ha ni una autèntica llibertat ni progrés. Tots i totes, doncs, hem d’evitar qualsevol intent de blanquejar l’extrema dreta patriarcal i unir-nos sota la única bandera de l’activisme contra el masclisme i la seva violència contra les dones. Avui, més que mai, ni un pas enrere en els drets de les dones!     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada