dijous, 20 de desembre del 2018

APROVADA LA MOCIÓ DEL PSC PER MILLORAR LES CONDICIONS DELS MOSSOS I BOMBERS DE LES COMARQUES TARRAGONINES AMB UN PLA DE XOC DE DOS ANYS




El diputat del PSC, Carles Castillo, ha explicat aquest dijous a Tarragona que la moció presentada pel grup socialista per revertir la greu situació de mancances que arrosseguen tant els Mossos d’Esquadra com els bombers de Catalunya, i que ha estat aprovada al Parlament amb el vot de tots els partits tret de l’abstenció de la CUP, beneficiarà als agents d’ambdós cossos destinats a Tarragona. “Segons les nostres estimacions tenim més de 1.600 agents dels Mossos d’Esquadra destinats al conjunt de la demarcació”, ha assenyalat.

Castillo ha explicat que la moció socialista insta al Govern a elaborar un pla de xoc, amb partides econòmiques i actuacions calendaritzades, que s’ha d’aplicar en un termini màxim de dos anys. La moció fa una especial incidència en la necessitat de reforçar els efectius, que s’incrementin plantilles i que es disposin de més i millors mitjans materials. Així mateix, les retribucions per hores extra incorporaran increments, com a mínim, del 30% en relació als vàrems actuals.

“Estem molt satisfets perquè és la resposta que esperaven els milers d’agents dels Mossos i del cos de bombers que fa anys que reivindicaven aquestes mesures que nosaltres hem portat al Parlament i que hem aprovat en forma de moció. Els i les socialistes sempre hem defensat l’excel·lent tasca que fan tant els Mossos com els bombers, també a les comarques tarragonines, i sempre hem reivindicat que se’ls dotés amb més personal, millors retribucions, més vehicles i millores estructurals a casernes i parcs de bombers. Estarem amatents a què el Govern compleixi amb aquest mandat del Parlament”, ha reblat.  

En aquest sentit el diputat del PSC ha recordat que els mateixos professionals han alertat reiteradament del deficient estat de determinats serveis, per exemple, dels parcs de bombers de nombroses localitats de les comarques tarragonines. “Davant la paràlisis del Govern ens hem vist obligats a recollir les justes reivindicacions dels bombers i per això aquest pla de xoc incorpora la reparació i readaptació dels parcs de bombers que així ho requereixin.”  

“Veiem cada dia que els professionals dels Mossos i dels bombers han de fer front a una realitat molt exigent, amb situacions molt dures. Demanar “temps” i “paciència” com feia el Govern de Junts per Catalunya i ERC era una burla a aquests professionals que garanteixen la seguretat als carrers i als boscos del país. Ja ha passat el temps de la “paciència” el que ens calia ara eren “realitats tangibles”. D’aquí la necessitat de la moció que hem presentat i per això la nostra satisfacció pel fet que hagi estat aprovada”, ha conclòs Carles Castillo.

Finalment la moció socialista aprovada insta a rebutjar qualsevol intent d’instrumentalització dels Mossos d’Esquadra que sempre han de quedar al marge de tota mena de controvèrsia ideològica i política ja que estan al servei de tota la ciutadania defensant l’ordenament del nostre sistema democràtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada