dimecres, 14 de novembre del 2018

JOAN RUIZ: “LA RECUPERACIÓ DEL SUBSIDI PER ALS ATURATS MAJORS DE 52 ANYS BENEFICIARÀ 1.300 TREBALLADORS TARRAGONINS”




El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha explicat aquest dimecres que “la recuperació del subsidi per desocupació als aturats majors de 52 anys, uns dels aspectes més lesius de la reforma laboral que va impulsar el PP, beneficiarà a Tarragona a uns 1.300 treballadors de les nostres comarques que es troben en aquesta situació.”

Joan Ruiz ha desgranat que aquesta recuperació dels subsidis als aturats majors de 52 anys és una de les mesures incloses en els pressupostos socials presentats pel Govern de Pedro Sánchez per l’any 2019.

Cal recordar que aquesta prestació, que evitava que els aturats majors de 52 anys que ja havien esgotat la prestació d’atur es quedessin literalment sense recursos, va ser una de les retallades socials impulsades per l’executiu del PP. La majoria d’agents socials van criticar la mesura ja que alertaven que, precisament, el col·lectiu dels treballadors i treballadores aturats majors de 52 és un dels grups amb més dificultats objectives per tornar a trobar un lloc de treball estable.

“Van castigar a les famílies amb les rendes més baixes mentre, al mateix temps, aprovaven una amnistia fiscal a mida per a les grans fortunes i els grans defraudadors. De pena. Ara el Govern de Pedro Sánchez vol impulsar una agenda pel canvi i aquests pressupostos socials són una eina imprescindible per revertir aquesta situació.”

En aquest sentit Joan Ruiz s’ha preguntat “com podran justificar els líders d’ERC i del PDeCAT el seu vot negatiu, si finalment s’acaba produint, a pujar el salari mínim, recuperar aquest subsidi per als aturats majors de 52 anys, revaloritzar les pensions, revertir el copagament farmacèutic o incrementar les beques per als joves. Seria realment molt trist que acabessin votant el mateix que el PP i Ciutadans.”

Així, ha considerat “inversemblant” que es lligui el vot dels pressupostos a un judici que encara no s’ha dut a terme “La “dignitat” de Catalunya vol dir votar en contra d’augmentar en 2.200 milions d’euros les inversions directes de l’Estat a Catalunya, senyors d’ERC i del PDeCAT?”

“Els socialistes seguirem defensant els interessos de Tarragona i de Catalunya al Congrés defensant el sí als pressupostos del canvi. No pot ser que ens haguem passat anys denunciant, amb raó, la desinversió del Govern del PP a les comarques tarragonines i ara alguns es plantegin votar en contra de revertir aquesta desinversió. És una tessitura realment kafkiana”, ha asseverat.

Finalment Joan Ruiz ha concretat que els pressupostos també inclouen una inversió addicional de 220 milions d’euros per desenvolupar el pacte d’Estat contra la violència de gènere. “La lluita contra la violència masclista és una prioritat absoluta d’aquest Govern. Aquest pacte d’Estat és una eina fonamental per lluitar contra la xacra de la violència de gènere i, en conseqüència, adreçarem tots els recursos necessaris per garantir que cap dona hagi de viure amb por o amb amenaces a la Catalunya i l’Espanya de 2019”, ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada