dilluns, 15 d’octubre del 2018

JOAN RUIZ: “SERIA INCOMPRENSIBLE QUE ELS DIPUTATS D’ERC I PDECAT PER TARRAGONA VOTESSIN EN CONTRA DELS PRESSUPOSTOS”
El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha afirmat aquest dilluns que “seria absolutament incomprensible que els diputats d’ERC i del PDeCAT per Tarragona votessin en contra dels pressupostos del Govern pel 2019. Es tracta d’uns pressupostos molt beneficiosos pel conjunt de la ciutadania que, a més, inclouen un augment de les inversions destinades a Catalunya que ningú que afirmi estimar i defensar les nostres comarques pot rebutjar.”

En aquest sentit Joan Ruiz ha recordat que durant els anys de Govern de Rajoy tots els partits, tret del PP, van denunciar la davallada de les inversions de l’executiu a la demarcació de Tarragona. “També ERC i el PDeCAT. Seria, per tant, inconcebible que ara aquells que demanaven un augment de les inversions a casa nostra votessin en contra, amb el PP, d’uns pressupostos que incorporen precisament aquest augment demandat de partides destinades a Catalunya i Tarragona.”

El diputat del PSC ha explicat que amb el Govern del PP les inversions de l’Estat a la província de Tarragona van caure a límits històrics. Amb dades objectives a la mà la mitjana inversora a la demarcació de Tarragona, que amb Govern socialista era de 511 milions d’euros entre el 2008 i el 2011 –ja en un context de crisi econòmica i de reducció global de les inversions-, amb el Govern del PP es va reduir, de mitjana, a tan sols 324 milions d’euros anuals per Tarragona.

“Els diputats d’ERC i del PDeCAT han de decidir si donen suport a un pressupost que inclou un increment de les inversions de 3.200 milions d’euros per Catalunya (dels quals 2.200 milions de forma directa per la despesa que executa la Generalitat) o bé se sumen al front del rebuig a aquests comptes socials on els esperen PP i Ciutadans, amb qualsevol excusa aliena al contingut dels pressupostos”, ha argumentat Joan Ruiz.  

Segons el diputat socialista un eventual rebuig “estaria ja al llindar de la inversemblança si provingués d’aquells que es diuen d’esquerres. De debò es poden plantejar rebutjar uns pressupostos que incorporen la més gran pujada del salari mínim de la nostra història recent?”, s’ha preguntat retòricament.  

“Amb el Govern del canvi de Pedro Sánchez Tarragona ha tornat a situar-se al mapa de les inversions de l’Estat. Només cal recordar la revitalització d’obres tan importants com la continuació de l’A7, els treballs de l’A-27 en direcció a Montblanc o l’acte recent de compromís amb el Corredor del Mediterrani. Estem en una cruïlla per Tarragona: o bé ERC i PDeCAT se sumem a aquests pressupostos progressistes tan beneficiosos per les classes populars i treballadores o bé decideixen unir-se al bloc del rebuig a aquests comptes on ja se situa PP i Ciutadans. Així de clar. La resta són excuses”, ha conclòs.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada