dimarts, 19 de setembre del 2017

EL PSC PREGUNTA AL GOVERN SOBRE LES OBRES QUE AFECTEN EL TÚNEL DE L’ARGENTERA



El grup socialista ha entrat al registre del Congrés una bateria de preguntes en què s’insta a l’executiu central a què respongui per escrit sobre l’estat de la qüestió pel que fa a les obres que s’han dut a terme al túnel de l’Argentera, al Baix Camp.

Segons ha detallat el diputat del PSC Joan Ruiz, “volem saber si el projecte s’ha dut a terme tal i com s’havia projectat i licitat o bé si s’han produït incidències que hagin comportat un augment dels costos de licitació.”

Així mateix, el grup socialista vol saber si la renovació de 5.400 metres de carrils ferroviaris, de 2.214 travesses i el sanejament de 4.709 metres cúbics de balast abasta tota la longitud del túnel o només una part del mateix. En darrer terme es pregunta si les obres ja han acabat o bé encara estan en curs, en aquest cas es demana la concreció final d’aquests treballs de millora.

Cal recordar que aquestes obres que s’han dut a terme al túnel de l’Argentera han afectat de ple el funcionament de la línia de rodalies R-15 entre Reus i Marçà-Falset. Segons va informar el mateix ministeri de Foment, durant un mes s’ha hagut d’habilitar un servei alternatiu per carretera entre ambdues estacions. 

“Des del grup socialista seguirem amatents a aquesta actuació, com d’altres molt necessàries a les comarques tarragonines, perquè des de que el PP va tornar al Govern el 2011 les infraestructures i serveis vinculats a la nostra xarxa de rodalies pateixen una alarmant manca d’inversions que ha agreujat els problemes d’envelliment, incompliments d’horaris, carències en les senyalitzacions i una xarxa que s’atura sovint davant del més mínim incident que es produeix. Tot plegat ha generat una queixa, lògica i perfectament justificable, pràcticament unànime entre els usuaris del servei a les nostres comarques”, ha explicat Ruiz.


“Quan arriba una campanya electoral el PP es dedica a sacsejar les dades macroeconòmiques que destina a Catalunya. Malgrat aquesta propaganda reiterativa la realitat és que la inversió real adreçada al manteniment i millora de la xarxa de rodalies utilitzada per la immensa majoria de la població en els seus desplaçament quotidians ha estat dramàticament mutilada en l’altar de l’austeritat i no veiem, per part del Govern de Rajoy, cap propòsit d’esmena a curt termini”, ha lamentat el diputat socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada