dijous, 28 de setembre del 2017

EL PSC DEMANA AMPLIAR L’EXEMPCIÓ DEL PEATGE DEL TRAM DE L’AP-7 ENTRE VILA-SECA I TORREDEMBARRA FINS AL VENDRELL



El grup socialista al Congrés dels diputats ha entrat a registre una proposició no de llei en què s’insta al Govern del PP a iniciar els tràmits necessaris a fi i efecte d’ampliar l’exempció del peatge que actualment existeix en el tram de l’autopista AP-7 entre Vila-seca i Torredembarra fins al Vendrell mentre es duguin a terme les obres per desdoblar el tram de la N-340 entre la punta de la Mora i la Pobla de Montornès.

Això en el cas que el ministeri de Foment, la Generalitat i els ajuntaments afectats pel pas de la N-340 no arribin a l’acord de desviar el trànsit pesant per l’autopista AP-7 i d’ampliar l’exempció de peatge per als residents de la zona afectada.

“Creiem que és una demanda sensata i raonable. Cal tenir present que la N-340 ja pateix un elevadíssim trànsit de vehicles que arriba, amb massa freqüència, al col·lapse, sobretot en caps de setmana i en períodes de vacances. Tot plegat dóna lloc a la formació de llargues cues amb la corresponent repercussió per la seguretat dels usuaris”, segons ha explicat el diputat tarragoní Joan Ruiz, responsable de presentar la proposició no de llei al Congrés.

Així, segons dades del RACC corresponents al 2016 més de 25.000 vehicles diaris, en dies punta, transitaven per la N-340 a la demarcació de Tarragona, dels quals un 30% eren camions d’elevat tonatge.

Joan Ruiz ha recordat que el Govern socialista va impulsar al seu moment la construcció per etapes de l’autovia l’A7, desdoblant trams de la N-340 o construint nous traçats.

Fruït d’aquest esforç, en aquests moments l’autovia A7 arriba des de l’Hospitalet de l’Infant fins a la punta de la Mora. A partir d’aquest punt els conductors es tornen a trobar circulant per un tram de la N-340. Un tram, a més, que està considerat com a tram de concentració d’accidents, el que popularment es coneix com a punt negre per l’elevada sinistralitat que pateix.

Darrerament diverses informacions s’han fet ressò d’un possible acord pel qual a partir de l’1 de gener de 2018 es desviï el trànsit pesant per l’autopista AP-7 i s’ampliï l’exempció del peatge per als residents que actualment existeix entre Vila-seca i Torredembarra.

“Ara bé, tenint present que s’ha de licitar abans d’acabar enguany un nou tram de l’A7 entre la punta de la Mora i la Pobla de Montornès i les obres comportaran, com és lògic, retencions i dificultats –i que anuncis d’acords similars després no s’han concretat en res- els socialistes defensem aquesta mesura que comportaria una millora immediata per a molts veïns de tota aquesta zona.”


“En definitiva, els socialistes demanem al Govern del PP que es treguin el son de les orelles, que pensi proactivament i que no vagi, com sempre, a remolc, xupant roda, responent tard i malament als efectes que la seva indolència com a governant provoca”, ha emfatitzat el diputat socialista tarragoní.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada