dimarts, 5 de setembre del 2017

EL PSC PREGUNTA AL GOVERN SOBRE LA CONSTRUCCIÓ DEL BAIXADOR FERROVIARI A L’ÀREA DE BELLISENS DE REUS



El grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats ha entrat a registre una pregunta en què es demana a l’executiu de Rajoy tota la informació sobre les gestions que han dut a terme tant l’Ajuntament de Reus com el Govern de la Generalitat davant del ministeri de Foment per poder construir un baixador ferroviari a l’àrea de Bellisens de Reus, dins de la xarxa de rodalies per tren del Camp de Tarragona.

Segons ha posat de relleu el diputat del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, “fa tres anys el grup socialista ja va entrar a registre una proposta de resolució demanant la construcció urgent d’aquest baixador, absolutament necessari per a la ciutadania reusenca. Doncs bé, davant les dilacions que s’han produït, també en aquesta qüestió, volem saber si la Generalitat ha enviat ja la redacció del projecte constructiu al ministeri de Foment i amb quina previsió es treballa per a la seva realització. Exigim al Govern que ens faciliti la resposta amb la màxima brevetat possible.”

En el mateix sentit s’ha manifestat el portaveu socialista a la capital del Baix Camp, Andreu Martin qui ha recordat que la posada en servei d’aquest baixador “és una reivindicació llargament reclamada per la ciutat que permetrà millorar la mobilitat dels més de 20.000 habitants d’aquest entorn de Reus. Tinguem present que en aquest nòdul estratègic es troba ubicada la facultat d’econòmiques i l’escola superior d’arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, l’hospital de Sant Joan, la Fira de Reus, el centre tecnològic de nutrició i salut i el Tecnoparc, per tant, parlem d’un eix realment estratègic i vital.”

“És incomprensible que haguem trigat tant en executar una obra necessària que, a més, no contempla cap despesa econòmica desmesurada. Vull destacar que no és un baixador que beneficiï únicament la ciutat de Reus sinó que actuarà beneficiosament pel conjunt de municipis propers, permetrà millorar la mobilitat diària de molts estudiants universitaris i esponjarà també la circulació a la T-11. És, objectivament, una actuació necessària i tornem a demanar la màxima celeritat en la seva execució.”


En darrer terme, Andreu Martin ha reiterat el compromís dels socialistes en aquesta qüestió que afecta la qualitat de vida de milers de ciutadania de Reus i del conjunt dels municipis del Camp de Tarragona. “Vàrem ser els primers en defensar i proposar la construcció del baixador i portar-ho al Congrés dels Diputats i tornem, tres anys després de fer-ho per primera vegada, a exigir la màxima celeritat en la construcció d’un equipament absolutament vital per configurar una xarxa de rodalies eficient que atengui les necessitats reals de la població”, ha reblat el portaveu socialista reusenc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada