dimarts, 13 de juny del 2017

926 EUROS



926 euros l’any. Aquesta és la quantitat econòmica, amable lector, que de mitjana paguem els ciutadans de Tarragona de sobrecàrrega en impostos per cobrir la pèrdua que suposa la descomunal evasió fiscal que es produeix any rere any a càrrec, sobretot, de les grans fortunes i les grans corporacions empresarials.

Només a la província de Tarragona això suposa una evasió fiscal calculada en uns 1.500 milions d’euros anuals. Si aquests diners tributessin al nostre país no hagués estat necessari dur a terme les brutals retallades en drets i prestacions socials bàsiques. Per exemple, es podria cobrir el 90% de la factura sanitària del país.

I què ha fet el Govern del PP en relació a aquesta injustícia tan flagrant que afecta les butxaques de tots i cadascun d’aquells que estan llegint aquestes línies? Doncs aprovar una amnistia fiscal per aquests delinqüents econòmics que ha permès als defraudadors pagar tan sols un 10% del capital que aflorin per poder regularitzar els diners evadits del país, sense interessos, sense recàrrecs, sense sancions ni imputacions penals. D’aquesta amnistia fiscal, recordem-ho, se’n van beneficiar persones fins i tot investigades en casos de corrupció com els senyors Bàrcenas, Rato o la família Pujol, entre d’altres.

Barra lliure al gran capital, vaja, mentre al mateix temps es fulminava als treballadors i emprenedors amb una pujada d’impostos generalitzada, mentre s’endegava el copagament sanitari o es laminaven les ajudes als dependents.

Si no fos pels ominosos casos de corrupció ens trobaríem davant de l’escàndol número u del Govern del PP. Fa uns dies el Tribunal Constitucional ha declarat, per unanimitat, nul.la aquesta amnistia fent justícia a allò que ja sabíem a peu de carrer: que era indigne demanar un esforç econòmic als treballadors mentre al mateix temps es premiava als defraudadors de molts milions a la hisenda pública donant-los barra lliure fins i tot per a delinquir.

Els socialistes volem ser claríssims sobre aquesta qüestió. Quan tornem a tenir responsabilitats de Govern no hi haurà ni més perdó, ni amnisties per als grans delinqüents econòmics. El que si hi haurà seran més inspeccions, sentències i presó per als evasors fiscals que s’atreveixin a robar als ciutadans defraudant impostos. Els tarragonins i tarragonines estan farts, i amb raó, de veure com s’enriqueixen uns pocs, els de sempre, mentre molts dels seus fills es veuen obligats a marxar a l’estranger per guanyar-se la vida. La lluita contra aquestes xarxes d’evasió fiscal serà un objectiu prioritari de l’equip dirigit per Pedro Sánchez.

Quan els socialistes vàrem governar vàrem recuperar un total de 56.000 milions d’euros lluitant contra el frau fiscal i vàrem incrementar les plantilles de treballadors públics de l’agència tributària destinats a la lluita contra el frau fiscal dels grans delinqüents econòmics. I què ha fet Rajoy des de que ha arribat al Govern? Impulsar aquesta amnistia fiscal immoral, injusta i sense precedents i, al mateix temps, exigir als pensionistes que paguin una part de les seves medicines, a les persones en situació de dependència negar-los la prestació a la que tenen dret, acabar amb les ajudes al lloguer per als joves, fer que els malalts que han de sotmetre’s a diàlisi hagin de pagar-se l’ambulància que els porta a l’hospital o que els treballadors veiessin, en sec, laminats els seus drets laborals durament conquerits.


Cada cop és més evident que necessitem un canvi. Un canvi que introdueixi moralitat a la vida política del país. Un canvi necessari i imprescindible. I urgent. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada