dimarts, 23 de maig del 2017

EL PSC EXIGEIX AL GOVERN QUE RESOLGUI ELS INCOMPLIMENTS QUE PATEIXEN ELS BOMBERS VOLUNTARIS DE TARRAGONA



El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha exigit avui al Govern de la Generalitat “que deixi d’amagar el cap sota l’ala i resolgui els greus incompliments que arrossega en relació amb les reivindicacions i la realitat que viu el col·lectiu de bombers voluntaris de la regió d’emergències de Tarragona.”

En concret, Carles Castillo ha denunciat “la manca de compromís del Govern de Junts pel Sí amb un col·lectiu tan important i sensible que continua esperant que es doni compliment a les mesures que es van pactar amb el Govern i que, hores d’ara, continuen al calaix, en stand-by etern.”

Així, els bombers voluntaris encara no compten amb elements imprescindibles tan elementals per poder dur a terme la seva feina com ara una mútua pels possibles accidents que s’ajusti a les seqüeles que puguin patir durant el servei o la cobertura de la baixa per un accident. A més, reclamen una assistència sanitària reglada digna.  

D’altra banda, els bombers voluntaris denuncien sentir-se desprotegits pel Govern en no ser considerats com a agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions. Segons afirmen tan sols reben una compensació de 6,5 euros per cada hora de servei en concepte de despeses generades per l’assistència a sinistres i serveis de vigilància.

En aquest sentit, Castillo ha denunciat que “l’actual convocatòria per nodrir amb 350 places el servei ja es va acordar fa tres anys però ara rebem amb consternació la notícia que aquests nous agents no podran incorporar-se fins al 2018. A més, es farà la distribució sense tenir en compte la interlocució dels sindicats el que suposarà una manca d’optimització en el repartiment dels nous efectius, el que molt ens temem que perjudiqui, un cop més, les comarques tarragonines.”  

Tot plegat, segons el diputat socialista, ha dificultat el servei i ha perjudicat una tasca essencial com és la que fan aquests bombers voluntaris al conjunt del territori. “Els socialistes defensem, i ho hem demostrat quan hem tingut la responsabilitat de governar, que tots els ciutadans visquin un visquin, ja sigui en una gran ciutat o en zones rurals, han de disposar de la mateixa qualitat en els servei. I això amb les retallades, que també en l’àmbit dels bombers voluntaris, ha impulsat el Govern de Junts pel Sí s’ha posat en perill quan no directament s’ha laminat.”


Davant d’aquesta tessitura el diputat socialista ja ha avançat que el grup del PSC presentarà al Parlament iniciatives de suport al cos de bombers voluntaris de Catalunya.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada