dijous, 11 de maig del 2017

EL PSC DE CAMBRILS ACULL LA PRESENTACIÓ DEL MANIFEST DEL DIA D’EUROPA



La seu de l’agrupació socialista de Cambrils ha estat l’escenari de l’acte de presentació del manifest del dia d’Europa organitzat per la sectorial d’impuls europeu del PSC. L’acte ha comptat també com a ponents amb la presència de Diana Salvadó, vice-primera secretària del PSC del Camp de Tarragona, Javier Villamayor, regidor socialista de Tarragona, i Santiago Castellà, primer secretari del PSC de Tarragona.

Segons ha destacat Jordi Villar, membre de l’executiva del PSC de Cambrils, “estem molt satisfets que Cambrils hagi acollit l’acte de presentació d’aquest manifest i de la rellevància que aporta l’accent cambrilenc en el socialisme català. La nostra és una vila oberta, plural, cosmopolita, i d’una clara i inequívoca projecció europea. Els socialistes sempre hem defensat el tarannà obert del nostre poble i el seu compromís clar amb el projecte europeu.”

Cal recordar que el 9 de maig es commemora la declaració del ministre d’afers estrangers francès, Robert Schumann, que va proposar la creació d’una comunitat europea del carbó i de l’acer entre Alemanya i França, fet que simbòlicament s’ha considerat l’embrió de l’actual Unió Europea.

En aquest sentit Jordi Villar ha emfatitzat “la vigència del projecte i, sobretot dels valors europeus. Ara que hem superat el perill que representava la victòria de l’extrema dreta a França cal, més que mai, restablir els ponts del diàleg per evitar que mai més la nostra estimada Europa sigui escenari de guerres i de conflictes. I, per descomptat, això val també per al nostre país. Tan sols des de la negociació i el pacte podrem sortir de l’atzucac on ara estem instal·lats.”

Finalment Villar ha recordat l’amenaça que per al model europeu i socialdemòcrata de l’Estat del benestar representen les polítiques neoliberals que han impulsat la dreta i els mercats financers. “Durant aquests darrers anys hem patit un augment de la pobresa i de les desigualtats socials que han provocat, com a reacció, un auge dels moviments populistes tant d’extrema dreta com d’extrema esquerra. Cal defensar el projecte europeu cada dia i quina millor manera de fer-ho que lluitant per la federació democràtica i social dels pobles europeus, un compromís que també hem d’exercir des dels nostres pobles i ciutats.”


L’acte va cloure amb un interessant i suggerent debat sobre com transformar la realitat social des de l’esquerra davant els reptes que planteja la globalització, la revolució tecnològica i els canvis esdevinguts en el mercat de treball.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada