dilluns, 14 de novembre del 2016

EL PSC DENUNCIA QUE LA GENERALITAT NO IMPULSA EL PLA DE XOC PER REDUIR LA LLISTA DE MÉS DE 2.000 TARRAGONINS QUE ESTAN EN ESPERA PER ACCEDIR A UNA PLAÇA DE RESIDÈNCIA PÚBLICA PER A LA GENT GRAN



La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha denunciat aquest dilluns que “la Generalitat segueix sense concretar el pla de xoc que el mateix Govern va aprovar per reduir les llistes d’espera per a places de residència de gent gran. És increïble que el Govern digui que no pensa invertir ni un euro en la construcció de noves residències tenint present la realitat que es viu a peu de carrer.”

Rosa Maria Ibarra ha recordat que segons les mateixes dades del Govern més de 2.000 persones estan en llista d’espera a les comarques tarragonines per accedir a una plaça de residència pública per a la gent gran. Una xifra que no ha fet res més que augmentar durant aquests darrers anys.

“El Govern de la Generalitat i els seus socis parlamentaris han d’entendre que no és raonable que hi hagi famílies que s’hagin d’esperar fins a quatre anys per aconseguir una plaça pública de residència. Ni que hi hagi altres famílies que es vegin obligades a pagar entre 1.500 i 2.500 euros mensuals per sufragar una plaça privada davant la falta de resposta del sector públic. És una realitat indigne que no es mereix la nostra gent gran que ha treballat tota la vida per aixecar el país”, ha emfatitzat la diputada vallenca.

Davant d’aquesta tessitura de la Catalunya real el PSC defensa que cal prioritzar la posada en marxa de les places de residències públiques que encara es troben tancades fomentant les prestacions vinculades a residència com a mecanisme per reduir el nombre de places buides. Així mateix, també cal executar el pla de xoc per reduir les llistes d’espera actuals per poder accedir a una residència tal i com el mateix Parlament va aprovar.

Rosa Maria Ibarra ha afirmat que parlem d’una realitat que no admet demores.  “Estem parlant d’unes persones i d’unes famílies que no poden esperar a l’any vinent. Necessiten una resposta aquí i hora. Quina sortida se’ls dóna amb aquestes llarguíssimes llistes d’espera? Doncs anar a una residència privada –qui s’ho pugui pagar- o bé deixar en exclusiva la responsabilitat de tenir cura dels avis en mans dels familiars. Aquesta és la disjuntiva real amb la que es troben moltes famílies.”

En aquest sentit, la diputada socialista ha recordat que segons les mateixes associacions de Gent Gran de Catalunya el temps d’espera efectiu per accedir a una plaça pública d’una residència es dilata fins a cinc anys.  


“La dignitat dels catalans no es defensa amb discursos abrandats sinó posant en marxa els serveis que necessiten els catalans i catalanes per part del seu Govern i de les seves institucions. No ens podem permetre com a societat que el nombre de persones en llista d’espera vagi creixent any rera any mentre qui té la responsabilitat de posar el fil a l’agulla emplaça les solucions a escenaris llunyans. Cal demostrar els compromisos amb assignacions pressupostàries concretes i realitzables”, ha conclòs la diputada socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada