dimecres, 25 de maig del 2016

EL PSC PRESENTA UNA BATERIA DE 17 PREGUNTES AL GOVERN EN RELACIÓ A L’INCIDENT DE LA TORXA DE REPSOL AL POLÍGON QUÍMIC DE TARRAGONA




La diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, ha presentat una bateria de 17 preguntes al Govern en relació a l’incident registrat dilluns a la torxa de Repsol al polígon químic nord de Tarragona. En concret, la diputada socialista ha preguntat al Govern quins productes es van cremar, quina ha estat la causa, quantes hores ha durat l’espectacular flama visible des de tot el Camp de Tarragona, quins efectes ha tingut sobre la qualitat de l’aire i la salut de les persones i quins centres sanitaris del Tarragonès, l’Alt Camp i, especialment, el CAP d’Alcover han enregistrat algun tipus de demanda d’assistència relacionada amb les vies respiratòries al llarg del dia 23 de maig i posteriors.   

“Els i les socialistes sempre hem defensat que els ciutadans de les comarques tarragonines que conviuen amb l’activitat d’aquests polígons químics hem de tenir tota la informació referent a les condicions de seguretat i l’activitat dels mateixos. Sense alarmismes i sense fer demagògia, cert, però també sense renunciar en cap moment a exigir les màximes condicions de seguretat i de comunicació dels complexos petroquímics tarragonins. La seguretat de les persones està per damunt de tot”, ha afirmat la diputada socialista.

En aquest sentit, Rosa Maria Ibarra ha preguntat al Govern si ha encarregat alguna mena d’estudi sobre els ecosistemes del Tarragonès i l’Alt Camp arran d’aquest incident, si ha obert algun tipus d’investigació a l’empresa que ha provocat la flama i si creu que les empreses propietàries de les torxes dels polígons químics de Tarragona prenen les mesures suficients per evitar que es produeixin aquesta mena d’incidents.

“Volem que el Govern ens expliqui si no creu que han de ser les indústries químiques del Camp de Tarragona les que paguin els estudis sobre les repercussions al medi de les emissions que provoquen.”

La diputada vallenca també ha preguntat a la Generalitat si la flama que es podia veure aquest dilluns era de les mateixes característiques, amb els mateixos productes i motivada per les mateixes causes que la registrada el 8 d’octubre de 2015.

En un altre ordre de coses el PSC vol saber perquè a les 13,20h del 23 de maig emergències de la Generalitat deia al seu compte de twitter que les mostres de qualitat de l’aire al voltant del complex de Repsol donaven valors normals quan a l’estació d’Alcover de la xarxa de vigilància atmosfèrica de la mateixa Generalitat indicava que era l’única de Catalunya en registrar una qualitat de l’aire qualificada com a pobre.

“Per què arran d’un comentari fet per mi mateixa a twitter a les 15,05h ja no es podia consultar l’estació Mestral d’Alcover? Qui va ser la persona responsable d’aturar la informació de la web que s’havia pogut visualitzar en aquesta estació de la xarxa de vigilància atmosfèrica de Catalunya?”


Finalment, la diputada socialista ha preguntat al Govern el perquè la delegació del Govern a Tarragona no va informar sobre l’incident, si creu que s’ha vulnerat el dret a la informació mediambiental i si considera que és suficient que el Govern informi només a través del compte oficial de twitter d’emergències de la Generalitat.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada