divendres, 27 d’abril del 2012

ELS MERCATS PER DAMUNT DE LES PERSONES




Us he de confessar que aquesta setmana he tingut, per primera vegada de manera molt nítida, la sensació de què existeix una completa dissociació entre alguns responsables polítics que prenen decisions i la majoria de la ciutadania. Unes persones, les primeres, que creuen que la vida de la gent es resumeix en uns numerets impersonals a les gràfiques de resultats i que no pensen en les conseqüències humanes de les seves decisions. Dic tot això en referència al paquet de mesures –més bé hauria de dir agressions- que ha aprovat el Govern del PP per “donar un missatge de confiança als mercats” i, al mateix temps, empitjorar les condicions de vida reals dels ciutadans d’aquest país i els sistemes educatiu i sanitari.


Anem a pams i per etapes. El que ha succeït en l’àmbit universitari és un veritable atac a les rendes familiars i un insult per als estudiants. Parlem d’un increment de les taxes universitàries d’un 66%. UN 66%!!! Això vol dir que el curs vinent els estudiants vallencs que, per exemple, estudien a la Universitat Rovira i Virgili veuran incrementar-se la seva matrícula en quasi 500 euros de més. I això mentre se suprimeixen beques i ajudes. Tal qual.

No menys greu és el que està passant a la sanitat. A Catalunya, gràcies a CiU i PP, el copagament ens arriba per via doble: l’euro per recepta aprovat pel Govern de CiU a la Generalitat i el copagament dels medicaments pels pensionistes (recordeu allò de “voy a pasar la tijera a todo menos a educación, sanidad y pensiones (Rajoy dixit)”. Davant d’aquest abús sobre un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat, el dels jubilats i pensionistes, els socialistes vàrem demanar al Parlament la retirada de l’euro per recepta per no pagar tres vegades pels medicaments.

Ha estat també una setmana tràgica per als ciutadans dels petits municipis de l’Alt Camp i de la Conca. I és que a partir d’ara els habitants, posem pel cas, de Bràfim, dels Garidells, de Figuerola o de Montferri hauran de demanar un taxi per poder anar a l’hospital per “serveis menors”. El significat d’aquests “serveis menors” o “poc urgents” no se’ns ha explicat però sí que tothom entendrà que aquesta mesura del PP penalitza de fet als ciutadans que viuen en pobles petits que hauran de pagar desplaçaments per poder tenir accés a uns serveis que Rajoy i companyia qualifiquen com a “menors”.

Per si tot això no fos prou i suficient el Govern del PP ha aprovat aquesta setmana també una nova moratòria per pagar les prestacions de dependència de nivell 1 als ciutadans que en tenen dret. Primer se’ls va dir que cobrarien l’any vinent i ara es demoren els pagaments fins al 2014, de moment...

I tot plegat en només una setmana!

Unes mesures, doncs, que no ens ajudaran a sortir de la crisi i que estan pensades per complir el que mana la Sra Merkel des d’Alemanya i intentar, una vegada més, acontentar als mercats. Ho aconseguiran? No ho sabem, ara bé, el que si sabem, és que provocaran nous problemes addicionals al comú dels mortals mentre, al mateix temps, el PP aprova una amnistia fiscal que, de facto, suposa donar carta blanca a l’evasió fiscal de les grans fortunes i les grans corporacions que ens han conduït a aquest desastre.

La setmana que ve, més.

Article d'opinió de Núria Segú publicat a El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada