dijous, 27 d’octubre del 2011

UN TREN PER ON PASSA EL FUTUR DE TARRAGONA


El Corredor del Mediterrani és oficialment, des d’aquesta setmana, una prioritat de la Unió Europea. Mai una infrastructura com aquesta podria canviar tant la vida dels ciutadans de les comarques tarragonines, a tots els nivells: generació de nous llocs de treball, dinamització de la nostra economia, exportació dels nostres productes, millora de la nostra mobilitat, és a dir, oportunitats de futur.

D’acord amb el projecte, finalment les dues línies previstes, des de Madrid i des de València, confluiran al Port de Tarragona, el que tindrà una especial rellevància per al nostre desenvolupament. Gràcies al Corredor del Mediterrani, el nostre Port guanyarà en projecció i disposarà d’un vial de primera divisió per al moviment de les mercaderies que entrin a la Península per Tarragona.

Es tracta, doncs, d’una gran noticia que per als socialistes es motiu d’una satisfacció molt personal ja que han estat Governs socialistes els que han apostat pel Corredor del Mediterrani des del primer moment.

Va ser el Govern presidit per Felipe González qui va començar a construir el Corredor del Mediterrani i un Govern socialista qui va trencar amb la concepció radio de les infrastructures a Espanya. La línia es va construir fins a l’alçada de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant però el Govern del PP, amb el suport incondicional de CiU que va votar tots i cadascun dels pressupostos d’Aznar, es va encarregar de paralitzar-la. Repeteixo, amb el suport incondicional de CiU. Encara recordo les herbes de més d’un metre que hi havia a la plataforma del corredor abandonat a l’alçada de l’Hospitalet de l’Infant...

I no va ser fins al 2005, quan els socialistes vàrem tornar a governar que les obres es van reiniciar. Per tant, el PP per acció, i CiU per omissió, van consentir que es paralitzés i s’abandonessin les obres del Corredor. Mai abans, ni durant, recordo haver sentit cap declaració de cap dirigent ni responsable de CiU parlant o defensant el Corredor del Mediterrani. Mai! En qualsevol cas, benvinguts a la celebració. I ara, des de les seves responsabilitats de Govern, haurien de deixar el fals i recent sentiment de greuge i posar-se a treballar per tal d’assegurar que les obres continuïn, que es garanteixi l’ample europeu, el trànsit de passatgers i mercaderies i, sobretot, que es garanteixi l’entrada al Port de Tarragona. Nosaltres, com sempre, continuarem treballant per aquest territori. Els fets ens avalen. D’altres només parlen i no sempre diuen el mateix...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada