dijous, 27 d’octubre del 2011

ENS CAL ANAR A VOTAR


En aquests moments un total de 257 joves vallencs estan cobrant l’ajuda de 210 euros mensuals per poder pagar el lloguer d’un habitatge (en el conjunt de la comarca aquesta xifra s’eleva fins als 373 joves). Així mateix, segons dades fetes públiques aquest mateix dijous 13.083 famílies de les comarques tarragonines estan percebent alguna de les ajudes contemplades per la llei de dependència. En un altre ordre de coses, més del 80% de les persones que estan a l’atur a la nostra ciutat cobren alguna mena de prestació, ajuda o subsidi que evita que es quedin desemparats, és a dir, sense cap ingrés mensual, en plena crisi econòmica.

Són només tres exemples d’allò que ens juguem a les urnes el proper 20 de novembre. O bé apostem per un Govern socialista que treballarà per defensar i ampliar els drets socials que tant ens han costat d’assolir i que ja són un patrimoni de tots, o bé tenim un executiu del PP amb el suport de CiU que retallarà l’Estat del benestar. Ni més ni menys, no hi ha terceres vies... De fet, només cal pensar en fins on han arribat les retallades sanitàries impulsades per CiU a la Generalitat en menys d’un any (menys d’un any!).

Aquests darrers dies hem pogut llegir declaracions del màxim responsable del PP en que posa en dubte el manteniment del sistema de pensions. Això vol dir que amb un govern del Partit Popular, no només els sous dels funcionaris no estan garantits, tampoc ho estan les pensions, i no parlo de les pensions “futures” dels que avui tenen 30 o 40 anys, parlo d’immediatesa, del avui, dels propers pensionistes.

Per contra, el candidat socialista, Alfredo Rubalcaba, ha estat rotund, les pensions no es toquen. Mireu, nosaltres, els socialistes, no volem fer falses promeses ni enganyar a ningú. Aquells que us diguin que tenen una recepta màgica per deixar enrera la crisi econòmica us estan mentint. Tots sabem que amb el PP no hi hauria menys crisi ni menys aturats dels que hi ha ara, el que si que hi hauria són menys ajudes, prestacions, drets i serveis socials, ens ho estan dient quan hom els interpel·la al respecte. Aquesta és la diferència.

Nosaltres el que ens comprometem és a treballar el màxim per sortir de la crisi sense deixar ningú a la cuneta. Els socialistes som i serem els garants de què no hi haurà involucions en les polítiques de benestar ni els drets garantits per un Estat del benestar que tant ens ha costat d’assolir.

Article de Núria Segú

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada