dilluns, 24 d’octubre del 2011

8.034 JOVES TARRAGONINS HAN COBRAT LA RENDA BÀSICA D’EMANCIPACIÓ DURANT AQUESTA LEGISLATURA


“Des de la seva entrada en vigor, ara fa quatre anys, un total de 8.034 joves de les comarques tarragonines han percebut la renda bàsica d’emancipació, és a dir, que han pogut disposar d’una ajuda econòmica mensual de 210 euros per tal de poder fer front al pagament d’un habitatge de lloguer”, així ho ha fet públic aquest dilluns el diputat socialista al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, a l’hora de fer balanç d’aquesta prestació impulsada pel Govern socialista durant aquesta legislatura.

En aquest sentit, Joan Ruiz ha destacat que “es tracta d’una eina que s’ha revelat extraordinàriament útil per aconseguir facilitar la emancipació dels joves de la casa dels seus pares. Per posar només un exemple, aquests 210 euros mensuals equivalen, de mitjana, al 42% del preu del lloguer mensual d’un habitatge. Així mateix, el 56% del total de perceptors són dones, davant del 44% d’homes.”

El diputat socialista ha advertit als joves que “passar” d’anar a votar no és la solució als seus problemes. De fet, només cal que recordar que ha fet la dreta a Anglaterra (acabar amb les beques universitàries) o bé tenir present les retallades permanents impulsades pel Govern “dels millors” de CiU a la Generalitat... Això només és el preàmbul del que passarà al nostre país si el dia 21 de novembre el president del Govern es diu Mariano Rajoy. Aleshores serà massa tard per a lamentar-se...”

Finalment, Joan Ruiz ha emplaçat als joves que vulguin accedir a aquesta ajuda a que omplin la sol·licitud adient que pot trobar a través de portal del ministeri http://rbe.vivienda.es.

Cal recordar que la Renda Bàsica d’Emancipació és una mesura impulsada pel Govern que implica una ajuda directe de 210 euros mensuals, a rebre durant quatre anys, als joves d’entre 22 a 30 anys que vulguin accedir a un habitatge de lloguer i que tinguin uns ingressos que no superin els 22.000 euros anuals. L’ajuda també inclou el pagament de 120 euros per fer front al cost de l’aval i d’un préstec de 600 euros per la fiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada