divendres, 15 de gener del 2010

NÚRIA SEGÚ: “L’APROVACIÓ DEL PLA TERRITORIAL DEL CAMP DE TARRAGONA ÉS UNA FITA HISTÒRICA QUE SUPOSA UN ABANS I UN DESPRÉS PEL QUE FA A LA PLANIFICACIÓ


“Sense risc a exagerar crec que podem afirmar que avui és un dia històric pel Camp de Tarragona. Per primer cop a la nostra història disposem d’una eina de treball molt ambiciosa, d’un autèntic full de ruta, que ha d’orientar el nostre creixement a mig i llarg termini. Un document que arriba, a més, amb el consens de tots els agents representants de les comarques tarragonines.” Així ha valorat la diputada del PSC per Tarragona, Núria Segú, l’aprovació definitiva per part del Govern de la Generalitat del Pla Territorial del Camp de Tarragona.

Núria Segú, ha posat de relleu “l’esforç de planificació que es fa en tots els àmbits però especialment en la ordenació del creixement urbanístic, la protecció del nostre medi ambient i en la millora de la mobilitat i de les comunicacions de les sis comarques del Camp.”

Pel que fa al desenvolupament del territori es delimiten quines són les àrees que cal protegir i es defineix el creixement d’una xarxa de ciutats mitjanes (Tarragona, Reus, Valls, totes les capitals de comarca, Cambrils, Salou, Torredembarra, etc.) que han de garantir uns paràmetres de qualitat de vida d’excel·lència.

Menció a part mereix la millora de la mobilitat interna amb actuacions molt destacades en l’àmbit ferroviari. “En aquest sentit, els trens regionals d’altes prestacions arribaran a Tarragona i Reus, s’impulsa el Tramcamp, es garanteixen fins a vuit estacions intermodals al Camp, es trasllada l’actual línia de Renfe des de la costa fins a l’interior en el cas de Tarragona i s’integra la línia ferroviària dins la trama urbana en el cas de Reus, només per citar alguna de les actuacions més destacades.”

“Tot plegat, com deia al principi, un esforç autènticament sense precedents que ens permetrà garantir el creixement d’aquestes comarques amb els nivell de qualitat de vida que ens exigeixen els seus habitants. Des del grup parlamentari socialista volem felicitar al Govern de la Generalitat per haver aconseguit portar a bon port un repte d’aquestes dimensions”, ha emfatitzat la diputada socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada