dilluns, 11 de març del 2019

UNS 6.000 PARES TARRAGONINS ES BENEFICIARAN DE L’AMPLIACIÓ DEL PERMÍS DE PATERNITAT DE CINC A VUIT SETMANES
L’ampliació del permís de paternitat de cinc a vuit setmanes, que entrarà en vigor aquest primer d’abril, beneficiarà a uns 6.000 pares de les comarques tarragonines aquest 2019, segons estimacions del grup socialista fetes públiques avui per Maria Jesús Sequera, membre de la comissió executiva del PSC del Camp de Tarragona.

En concret, el decret aprovat divendres passat pel Govern permetrà que els pares disposin d’un permís remunerat de vuit setmanes aquest 2019 que s’anirà ampliant i arribarà a les 16 setmanes al 2021, segons ha explicat Maria Jesús Sequera.

“Tal com sempre hem defensat els i les socialistes l’ampliació del permís de paternitat és i continuarà sent una prioritat del Govern. Així, l’ampliació del permís a vuit setmanes aprovat ara, augmentarà fins a les 12 setmanes el 2020 i a les 16 setmanes el 2021, quan assolirem la equiparació total amb el permís de maternitat el que serà, sens dubte, un pas de gegant en matèria d’igualtat.”

Aquest permís, intransferible i pagat al 100%, situa al nostre país al capdavant d’Europa en aquesta prestació. Segons les estimacions del grup socialista al Congrés aquesta ampliació suposarà una inversió total d’entre 250 a 300 milions d’euros per als beneficiaris d’aquesta prestació de paternitat al conjunt d’Espanya.

Maria Jesús Sequera ha recordat que “durant els passats anys de Govern del PP hem patit tant a les comarques tarragonines, com al conjunt del país, un retrocés tant dels permisos de maternitat com dels permisos de paternitat. Parlem d’una davallada quantificada del 47% de les prestacions per maternitat, des de 2011 fins a principis de 2017, i del 22% dels permisos de paternitat. També en aquest camp, com en tants altres sobretot en matèria de polítiques socials, durant els anys de poder de Rajoy vam anar com els crancs, cap enrere.”

“I això és el que ens jugarem a les urnes d’aquí a un mes: o bé anem endavant, des del diàleg en positiu que facilita el progrés, amb un Govern socialista liderat per Pedro Sànchez o bé entrem en un període de regressió amb un tripartit de dretes format per PP-Ciudadanos-Vox. Tan sols cal pensar que podria arribar a fer algú de Vox liderant un eventual “ministeri de la família”...”

En canvi, segons la portaveu socialista, “amb aquesta extensió progressiva del permís de paternitat continuarem corregint un dèficit que ens vam trobar heretat del Govern del PP ja des dels temps d’Aznar, que parlava molt de família, sí, però que només oferia un permís de paternitat de tres dies laborals”, ha conclòs Maria Jesús Sequera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada