dijous, 14 de març del 2019

EL PSC ES COMPROMET A REVERTIR LES RETALLADES DEL PP EN INVERSIONS A CÀRREC DE L’1’5% CULTURAL QUE A TARRAGONA VA ACUMULAR UNA DAVALLADA DEL 72%




“Menys. Aquesta és la paraula clau que el Govern del PP, i els seus socis de Ciutadans aquesta darrera legislatura, van associar a la demarcació de Tarragona. Menys inversions, menys projectes, menys pressupostos. Menys futur, doncs, per al conjunt de tarragonins i tarragonines. Volem tornar a aquests anys foscos? Això és el que també està en joc a les eleccions del 28-A”, així ho ha emfatitzat aquest dijous Joan Ruiz, diputat del PSC per Tarragona durant aquest mandat.

“Aquest “menys” es va manifestar també en una eina important que durant els anys de Governs socialistes es va demostrar a molt útil per recuperar el patrimoni arquitectònic i dinamitzar l’atractiu turístic i cultural de molts municipis tarragonins: l’1’5% cultural. Aquesta mateixa setmana, sense anar més lluny, Aiguamúrcia, Alcover, Amposta, Montblanc. Móra d’Ebre, Riudecanyes, Solivella i Tarragona han obtingut recursos d’aquest fons per millorar o recuperar elements del seu patrimoni cultural.”

Doncs bé, segons ha destacat el diputat del PSC, durant els anys de Govern de Rajoy aquestes inversions a les nostres comarques van davallar en un 72% en relació amb el darrer període d’executiu socialista. Així, les inversions van passar de quasi 24 milions d’euros, amb Govern socialista, a tan sols 7 milions d’euros, amb el PP al poder.

De fet, durant anys ni tan sols es van arribar a concretar convocatòries per accedir a aquests recursos. Durant els dos primers anys d’executiu de Rajoy no es va destinar ni un sol cèntim d’euro a finançar nous projectes a càrrec de l’1’5% cultural a la província de Tarragona. Tot va ser ajornar sine die. Paràlisi total.    

En aquest sentit, Joan Ruiz s’ha compromès a “retornar al volum inversor que vàrem tenir durant els anys de Govern de progrés i que tan útil va ser per a tants i tants municipis de les nostres comarques, com Falset, Alcover, Montblanc, Cambrils, Flix, Pratdip, etc. Volem eradicar l’adverbi “menys” del vocabulari polític de l’executiu. Tarragona mereix un Govern que estigui amatent a les seves necessitats i anhels.”

“Tant a nivell de l’1’5% per cent cultural com pel que fa a pensions, salari mínim, dependència, etc. o bé avancem amb un Govern socialista liderat per Pedro Sánchez o bé fem un fenomenal salt enrere, amb tot el que això suposaria, de la mà d’un executiu format per PP-Ciudadanos-Vox. Això és el que estarà en joc a les urnes d’aquí a un mes i mig. Ni més ni menys”, ha conclòs el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada