dijous, 12 de juliol del 2018

EL PSC EXIGEIX QUE NO ES REDUEIXIN ELS JUTJATS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA I PRIORITZAR EL FÒRUM DE LA JUSTÍCIA DE TARRAGONA




La diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, ha exigit al Govern de la Generalitat que no es redueixin els jutjats VIDO, els jutjats de violència sobre la dona, que tracten les agressions de violència masclista.


Ibarra ha alertat de la possibilitat que l’actual Govern plantegi una reducció i en aquest sentit ha interpel·lat a l’actual consellera de Justícia, “pensa mantenir la distribució territorial actual d’aquests jutjats o bé pensa, com semblava que volia fer inicialment el conseller Mundó, reduir-ne el nombre, allunyant així els jutjats de les víctimes?”

La diputada vallenca ha reclamat al Govern i als seus socis parlamentaris “una atenció especial a aquests jutjats per garantir la separació entre la víctima i el seu agressor. En aquesta línia les socialistes també demanem de manera urgent l’entrada en funcionament de les unitats de valoració integral a tots els jutjats de violència contra les dones.”

Segons ha explicat la diputada del PSC “aquestes unitats de valoració integral estan formades per un metge forense, un psicòleg i un treballador social que elaboren informes conjunts en els procediments penals i civils de violència de gènere, per tant són unitats extraordinàriament útils en la lluita contra la violència masclista.”

En aquest sentit cal destacar que aquests informes permeten un diagnòstic de la violència de gènere més enllà de la simple recerca de la simptomatologia d’una agressió concreta. Aquestes unitats de valoració són especialment operatives en casos de violència habitual, maltractament psicològic o assetjament.

Malgrat això, en l’actualitat no existeixen aquestes unitats a cap partit judicial de les comarques tarragonines ni ebrenques, tan sols podem trobar unitats de valoració integral als partits judicials de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Gavà.

Ibarra també ha reclamat a la Generalitat una coordinació efectiva amb el Ministeri de Justícia per aconseguir una millora real i eficaç del servei públic de Justícia que es dóna a Catalunya.

“Volem que el Govern impulsi accions que es poden perfectament dur a terme i que ajudarien a millorar el funcionament de la justícia. Per exemple el desplegament de l’oficina judicial o la digitalització de tràmits i expedients, així com resoldre la dispersió de les seus judicials.”

Rosa Maria Ibarra també ha reclamat millores per a les seus judicials de Tarragona i ha reclamat prioritzar el Fòrum de la Justícia de Tarragona “per guanyar en diligència, eficàcia i gestió d’aquest servei absolutament essencial per als ciutadans.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada