dilluns, 23 de juliol de 2018

EL PSC DEMANA AL GOVERN QUE RECUPERI LA LLEI DE MILLORA DE LES URBANITZACIONS AMB DÈFICITS URBANÍSTICS AL CAMP DE TARRAGONA
La diputada socialista Rosa Maria Ibarra ha demanat aquest dilluns al Govern de la Generalitat que recuperi les actuacions contemplades per la llei de millora de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics, amb caràcter prioritari, a les comarques del Camp de Tarragona.

Segons ha argumentat la diputada del PSC, “cal tenir en compte que moltes de les urbanitzacions actualment existents a les nostres comarques van ser construïdes abans dels anys 80 i no van comptar, amb la majoria dels casos, amb l’adequat planejament urbanístic. Per posar només un exemple, el 2009, encara teníem 81 urbanitzacions al Camp de Tarragona sense la corresponent franja de protecció perimetral.”

Durant els anys de Govern de progrés es va aprovar una llei específica a fi i efecte de dotar a aquestes urbanitzacions dels serveis i infraestructures que necessiten per garantir als seus habitants uns paràmetres de qualitat de vida dignes i corregir els dèficits derivats d’un creixement urbanístic desproporcionat.

Pel que fa a les principals mancances d’aquestes urbanitzacions, els estudis elaborats al seu dia pel Govern, assenyalaven que el 61% de les urbanitzacions tenen dèficits de pavimentació, el 55% d’abastament d’aigua i el 62% d’enllumenat públic. La llei també contemplava l’habilitació d’una línia de préstecs destinada als ajuntaments per a finançar l’execució de les obres i una altra pels propietaris de les parcel·les per garantir el retorn del cost de les obres.

“Malgrat això, i com en tants i tants projectes que es van veure aturats o ajornats sine die, els Governs de Mas i Puigdemont han suposat anys perduts en aquesta qüestió gens menor en un territori com el nostre on hi ha més de 150 urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana dels seus municipis.”

“Per això els i les socialistes demanem ara al Govern Torra que es tregui el son de les orelles i que es posi a treballar per resoldre els problemes reals dels catalans i catalanes. Té una nova oportunitat per a fer-ho en aquest tema que ens afecta tan directament. És l’hora, així ho creiem des del PSC, de deixar els debats nominals d’una vegada i posar-se a treballar de debò!”

La diputada vallenca ha conclòs emfatitzant que “les diputades socialistes ens vàrem comprometre durant la campanya electoral a ser la veu de les comarques tarragonines al Parlament i així ho estem fent. Per tant, seguirem treballant i portant al ple totes aquelles iniciatives que suposin una millora i un avenç real per a les comarques tarragonines perquè, trista i lamentablement, veiem amb preocupació com l’actual Govern i els seus socis parlamentaris continuen instal·lats en la inacció governamental.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada