dimecres, 15 de novembre del 2017

JOAN RUIZ: “EN ELS DARRERS SIS ANYS S’HA EXPULSAT 1.962 CIUTADANS ESTRANGERS DE LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA”



Des de 2011 fins a mitjans de 2017 un total de 1.962 ciutadans estrangers residents il·legalment a les comarques tarragonines han estat expulsats del país. Així es desprèn de la resposta oficial del Govern a una pregunta registrada pel diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz a tal efecte.

Així, el nombre de persones d’origen estranger que han estat objecte d’una ordre d’expulsió a la demarcació de Tarragona ha anat minvant progressivament i de manera sensible any rere any passant de les 411 persones expulsades el 2011 a les 184 que ho van ser l’any passat, fonamentalment pels efectes de la crisi econòmica tal i com assenyalen diferents experts.

En concret, la resposta del Govern informa que a la província de Tarragona es van decretar 411 expedients d’expulsió el 2011, 388 el 2012, 263 el 2013, 269 el 2014, 287 el 2015, 184 l’any passat i 160 fins l’1 d’agost d’enguany.

En relació a aquesta qüestió Joan Ruiz ha afirmat que “els socialistes hem defensat sempre, i ho continuarem fent, que cal garantir el respecte a la dignitat i els drets humans de totes les persones, també d’aquelles que pretenen entrar al nostre país de forma irregular. Per tant, cal revisar el tractament del ciutadà estranger que vol creuar la frontera irregularment i que es interceptat en el moment de fer-ho. Això exigeix procediments administratius àgils i compatibles amb els drets fonamentals i, paral·lelament, la revisió dels convenis bilaterals de retorn i repatriació i, de manera específica, del règim dels centres d’internament de ciutadans estrangers.”

Joan Ruiz ha afegit que “cal apostar per una política migratòria que flexibilitzi les vies de la immigració legal.”

Per als socialistes la persona d’origen immigrant que ve a viure al nostre país és subjecte de drets i també d’obligacions, exactament igual que la resta de ciutadans.


En aquest sentit ha assenyalat que “el concepte demagògic d’immigració cero que sacseja l’extrema dreta és xenòfob, irreal i a més ruïnós pels interessos nacionals del país. Ara bé, els canals de la immigració legal s’han vist aquests darrers anys de Govern del PP seriosament dificultats i els mateixos residents han vist els seus drets restringits. Cal, doncs, implementar nous mecanismes d’accés legals i segurs”, ha reblat el diputat tarragoní.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada