dijous, 30 de novembre del 2017

EL PSC PROPOSA REDUIR A MENYS DE 15 MINUTS EL TEMPS D’ESPERA PER L’ARRIBADA D’UNA AMBULÀNCIA D’EMERGÈNCIES A LES COMARQUES TARRAGONINES



La candidata socialista a les eleccions del 21-D i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sanchez, ha avançat avui que el programa socialista a les eleccions proposarà un temps màxim garantit inferior als 15 minuts d’espera entre la trucada al servei d’emergències mèdiques i l’arribada de l’ambulància al conjunt de les deu comarques tarragonines.

“Parlo també com a habitant de la comarca del Priorat i ciutadana de Falset. Els veïns de les comarques de l’interior coneixem de primera ma el que han suposat les retallades en salut que ha impulsat el Govern de Junts pel Sí perquè les hem experimentat i patit en carn pròpia.”

Així, les retallades han comportat que els temps d’espera s’hagin incrementat i hagin arribat a ser superiors, en alguns casos, als 30 minuts.

“A diferència d’altres els socialistes si creiem en l’equilibri territorial i apostem pel potencial de les comarques de l’interior com el Priorat. Per això assegurarem que els temps d’espera siguin iguals per a tota la població, independentment del lloc on visquin, ja sigui a Barcelona o a Ulldemolins, per posar un exemple, perquè una bona atenció sanitària ha de ser a temps”, ha emfatitzat la regidora de Falset.    

En el mateix sentit s’ha manifestat la cap de llista socialista per Tarragona a les eleccions del 21-D, Rosa Maria Ibarra, qui ha lamentat que els anys de Govern de Mas, Puigdemont i Junqueras “hagin malmès el model sanitari públic català. D’alguna manera hem perdut en menys de set anys tot el que havíem construït conjuntament durant els anys de Govern de progrés dels presidents Maragall i Montilla. Cal reconnectar-nos també amb un model sanitari d’excel·lència com el que teníem i que mai hauria d’haver estat retallat.”  

Precisament davant de les retallades sistemàtiques i continuades que hem patit aquests darrers anys al territori la diputada vallenca ha denunciat “el silenci clamorós que han mantingut ERC i el PDeCAT a les comarques tarragonines. Qui calla atorga. Els socialistes no hem entès aquest silenci permanent dels seus diputats territorials davant el deteriorament d’un model de sanitat pública que ens havia costat tant d’assolir.”

“Hi ha una altra manera de fer les coses que no passa per retallar a tort i a dret, sense establir prioritats ni respectar serveis essencials. No es pot trepitjar així un model que ens ha costat tant d’aixecar”, ha explicat Ibarra.


Finalment la candidata socialista ha lamentat “que els socialistes siguem els únics en parlar de Tarragona i de quelcom més que no sigui el debat independentista. No importa, seguirem lluitant per recuperar el bon model sanitari que teníem perquè sabem que amb llargues llistes d’espera, retallant serveis d’atenció primària i amb passos enrere en tots els àmbits sanitaris no es defensa la dignitat dels tarragonins i tarragonines”, ha conclòs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada