divendres, 5 de febrer del 2016

PENSANT EN LES NECESSITATS DEL TXEMA





















“On s’ha de deixar el currículum? Quan podria començar a treballar?”, són preguntes del Txema, un veí de Salou que, per desgràcia, fa anys que està a l’atur i que ens preguntava ahir mateix si el projecte de BCN World finalment tirava endavant o no. Ell, com tants d’altres en la seva situació, el que li interessa no són els manifestos teòrics o les discussions eternes sinó trobar solucions als seus problemes reals. El Txema no necessita discursos abrandats sinó realitats ja. Seria interessant que aquells que pontifiquen des de l’atalaia de la puresa ideològica i es dediquen a rebutjar totes les inversions capaces de generar nous llocs de treball parlessin una estona amb el Txema i amb els que s’aixequen cada dia amb el neguit de preguntar-se com arribaran a final de mes...

Quan els socialistes defensem el desenvolupament del Consorci Recreatiu de Vila-seca i Salou ho fem, sobretot, pensant en el Txema i en els quasi 70.000 tarragonins i tarragonines que pateixen en carn pròpia el drama de l’atur. Pensem en els joves que no tenen accés al món del treball i que es veuen obligats a marxar a l’estranger a guanyar-se la vida i en els aturats de llarga durada que han perdut, fins i tot, l’esperança de tornar a trobar feina. Aquestes persones i les seves famílies es mereixen quelcom més que promeses miraculoses a llarg termini.

I és precisament per això que defensem la viabilitat del projecte de BCN World que permetrà crear milers de nous llocs de treball i més de 10.000 noves places hoteleres a la Costa Daurada (amb el que això suposarà d’impuls pel nostre sector turístic). No podem perdre aquesta oportunitat. Qui, ara a l’any 2016, creu que apostar en el seu moment per construir Port Aventura va ser un error? Estem parlant d’un projecte que també suposarà una inversió directe al Camp de Tarragona de 47 milions d’euros en inversions socials i territorials addicionals. Per fer-nos una idea del que això representa tan sols cal tenir present que aquesta xifra és superior a tota la inversió adreçada a les comarques tarragonines en el marc dels pressupostos de la Generalitat per enguany. Una inversió aquesta que els socialistes defensem s’ha de gestionar des de Tarragona i pensant en les necessitats de les nostres comarques.

Ara bé, aquest suport en cap cas ha de suposar barra lliure per a ningú. Salou i Tarragona no són Las Vegas ni Macau. Aquí a les nostres comarques tenim la sort de comptar amb un bagatge i una riquesa històrica, cultural, arquitectònica, gastronòmica i de tradicions sense equivalent en el nostre marc de referència. Hi ha també un drets socials i unes condicions laborals que han de ser respectades de manera inequívoca. A més, cal recordar que la inversió en casinos tan sols suposa un 15% del total del projecte, el 85% restant afecta una àmplia gamma de noves oportunitats com ara nous centres de convencions, hotels, teatres, una nova oferta comercial i gastronòmica, etc. No hi ha espai, ni la més mínima tolerància!, envers pràctiques reprovables com el blanqueig de capitals a través del joc o la desprotecció dels menors en relació a conductes adictives. El projecte, això ho crèiem honestament, està dimensionat a les necessitats humanes i socials del territori.     

Per això també demanem al Govern de la Generalitat que assumeixi els seus compromisos, els que va signar solemnement i que recullen la voluntat majoritària de Tarragona. El reguitzell de declaracions contradictòries que han protagonitzat aquestes darreres setmanes alguns dels portaveus dels partits que donen suport al Govern no ajuden a portar el projecte cap al bon port que tots desitgem. Tal i com ha preguntat Miquel Iceta al president de la Generalitat al Parlament el Govern ha de respondre a una pregunta molt senzilla: si el projecte segueix en vigor o bé ha estat aturat el que, en la nostra opinió, seria un greu error. 

Estem davant d’una oportunitat històrica, similar a la què va suposar la construcció de Port Aventura. Quan els ciutadans del Camp de Tarragona hem anat units i hem prioritzat el consens sempre hem sortit guanyant. Ara cal apostar per desenvolupar aquesta gran inversió de progrés pel territori, un projecte que servirà per créixer i captar nous turistes, inversions i mercats.

Però sobretot cal fer-ho pel Txema i per les persones que, com ell, necessiten trobar un lloc de treball que els permeti viure amb la dignitat material que es mereixen, amb treball estable i ben pagat. La creació de milers de nous llocs de treball és el més important. Només quan veiem com les llistes d’aturats van decreixent podrem mostrar-nos satisfets per un acord que està pensant, en essència, per ajudar a aquells dels nostres convilatans que més ho necessiten.    


Carles Castillo
Diputat del PSC al Parlament per Tarragona

Toni Brull

Portaveu del PSC a l’Ajuntament de Salou  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada