dijous, 4 de febrer del 2016

EL PSC DEMANA AL PARLAMENT QUE REBUTGI EL PLA HIDROLÒGIC DE LA CONCA DE L’EBRE QUE VOL IMPULSAR EL GOVERN DEL PP




El grup socialista ha presentat una proposta de resolució en la què s’insta al Parlament de Catalunya a manifestar el seu rebuig a l’aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que va aprovar el consell de ministres de l’executiu del PP el passat 8 de gener.

Segons ha explicat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra, “la moció també demana el suport del Parlament a totes les accions i mobilitzacions que es facin en defensa de l’Ebre i en contra del Pla Hidrològic que vol impulsar el PP.”

Així mateix s’insta al Govern de la Generalitat a convocar de manera urgent la Comissió per la Sostenibilitat de les terres de l’Ebre per consensuar una resposta unitària a aquest pla del Govern del PP. En aquest sentit, també es vol donar suport a totes les accions que es puguin presentar a la Comissió Europea amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics del delta i vetllar pel compliment de les directives europees d’aigua, aus i hàbitats a tota l’àrea afectada.  

“Volem que la veu unànime del territori en contra de les pretensions del Govern del PP s’escolti al Parlament. El que intenta l’executiu de Mariano Rajoy sense fer soroll és recuperar el PHN per la porta del darrere.”

“Així, en cas que s’acabi implementant aquest nou pla això suposaria un impacte equivalent a 2,5 transvasaments del planificats pel ministre Arias Cañete al Plan Hidrológico Nacional. Mentre que algun que altre pla de conca ha ficat els cabals ecològics en el cent per cent de les masses d’aigua, el de l’Ebre estableix únicament un 8% del total de les masses de l’aigua.”  

Rosa Maria Ibarra ha reiterat el “rebuig absolut del PSC al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que ens vol imposar el PP. Creiem que és un gran error que suposa una amenaça més que evident pel futur econòmic i ambiental de tot l’entorn del tram final del riu Ebre. Serem la veu de les terres de l’Ebre al Parlament en tot el que representa aquesta qüestió vital per al devenir de les comarques ebrenques.”


En aquest sentit, el grup parlamentari del PSC de Tarragona ha avançat que participarà a la manifestació convocada aquest diumenge a Amposta contra el Pla Hidrològic de les terres de l’Ebre endegat pel Govern del PP.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada