dilluns, 26 d’octubre del 2015

EL PSC DENUNCIA EL DESCENS DE LES ORDRES DE PROTECCIÓ A LES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE A TARRAGONA



El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha denunciat avui “el descens continuat i progressiu de les ordres de protecció a les víctimes de la violència de gènere tant a la demarcació de Tarragona com al conjunt del país.”

Segons dades oficials del Govern, responent a una pregunta parlamentària del grup socialista, a les comarques tarragonines durant l’any passat es van concedir 335 ordres de protecció mentre que enguany, amb dades tancades corresponents al mes d’agost, tan sols s’han concedit 183 ordres de protecció. Així mateix, mentre que l’any 2014 a la província de Tarragona es van denegar 129 ordres de protecció, a data 1 d’agost d’enguany ja s’han denegat 111 ordres.

En el conjunt del país les ordres de protecció a les víctimes de la violència masclista s’han reduït en quasi un 40% des de 2011. “Cal tenir present, a més, que aquestes dades no contemplen el total de denuncies presentades sinó tan sols les sol·licituds registrades com a conseqüència de les mesures cautelars que s’han dictat.” 

Joan Ruiz ha alertat que “les dades objectives facilitades pel mateix Govern del PP indiquen que estem retrocedint en la lluita contra la violència de gènere. De manera absolutament irresponsable des de que governa el PP s’han retallat un 22% les partides pressupostàries destinades a eradicar i lluitar contra la violència masclista. Com és possible que l’executiu de Mariano Rajoy hagi passat també la tisora per aquí?”

En aquest sentit, el diputat socialista ha subratllat que l’any passat el 93% de les dones assassinades no tenien cap ordre de protecció malgrat que el 31% havien denunciat prèviament. En el mateix sentit, durant l’any passat el nombre de dispositius de seguiment telemàtic a persones condemnades per violència de gènere a la demarcació de Tarragona es va reduir un 20% en relació amb l’any anterior.


“Els socialistes ens comprometem a acabar amb les retallades del PP en matèria de violència de gènere perquè quan parlem de la vida de les dones (i parlem de la vida, literalment) no hi ha retallades que valguin. Reposarem els fons que el PP ha retallat i farem efectiva la llei integral contra la violència de gènere que va impulsar el Govern socialista i que tants bons resultats va donar fins al 2011”, ha emfatitzat el diputat tarragoní.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada