dilluns, 19 d’octubre del 2015

CARLES CASTILLO: “VOLEM QUE 15.000 FAMÍLIES TARRAGONINES QUE NO TENEN RECURSOS COBRIN 564 EUROS MENSUALS DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA”



El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Carles Castillo, ha explicat aquest dilluns que “el grup socialista prioritzarà aquesta nova legislatura l’aprovació i posada en servei d’una renda garantida de ciutadania que eviti que cap persona quedi abandonada a la seva sort, sense tenir coberta les seves necessitats alimentàries, d’habitatge i de benestar material bàsiques.”

“Aquí a les comarques tarragonines això suposaria que les 15.000 famílies de la província que tenen a tots als seus membres a l’atur i que ja no reben cap prestació o subsidi d’atur poguessin tenir uns ingressos garantits de 564 euros mensuals”, ha detallat el diputat tarragoní.

En aquest sentit, el grup socialista ha alertat que mentre Catalunya continua instal·lada en la incertesa i la inestabilitat polítiques la pobresa i les desigualtats socials no paren de créixer al nostre país. “En aquests moments, mentre els senyors Rajoy i Mas continuen sacsejant que la crisi econòmica “ja és cosa del passat”, un de cada tres treballadors catalans cobra menys del que està establert pel salari mínim i la mitjana d’ingressos de les famílies s’ha reduït un 10% en els darrers quatre anys. Aquesta és la realitat que la dreta s’obstina a ocultar i deixar de banda.”

El diputat socialista assegura que la formula basada en l’austeritat mal entesa, les retallades en serveis públics bàsics i el conseqüent augment de la pobresa no ha funcionat i que cal “ara més que mai posar el punt i final a les retallades de la dreta i garantir que cap ciutadà quedi abandonat a la seva dissort perquè a peu de carrer moltes famílies no poden esperar l’arribada a mítiques Ítaques. Cal actuar ara!”

Per això el PSC defensa que mentre el Parlament tramita i aprova aquesta renda garantida de ciutadania el Govern de la Generalitat posi en marxa ja mateix un fons extraordinari d’emergència contra l’augment de les desigualtats i de la pobresa. “No pot ser que mentre a Catalunya tenim 50.000 nens en situació de risc de desnutrició la principal preocupació de Junts pel Mas i de la CUP sigui determinar qui serà el president de la Generalitat i qui serà el president del Parlament...”


“Els socialistes ens vàrem presentar a les recents eleccions amb un programa d’execució immediata per eradicar la pobresa i l’augment de les desigualtats socials a les nostres comarques. No ens hem mogut d’on érem. A nosaltres no ens interessen els noms, volem transformar la realitat per millorar la vida de les classes populars, treballadores i mitjanes del nostre país. Reivindiquem un país on cap català passi gana i on tothom pugui escalfar-se a l’hivern, no com a la Catalunya actual on hi ha nens que passen necessitats i que arriben a l’escola sense haver esmorzat ni haver sopat el dia anterior”, ha emfatitzat Carles Castillo.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada