dijous, 26 de setembre del 2013

TARRAGONA ACULL DISSABTE LA PRIMERA CONFERÈNCIA OBERTA PROGRESSISTA DE CATALUNYA



Més de 300 persones participaran aquest dissabte en la primera conferència oberta progressista de Catalunya organitzada pel PSC. L’objectiu de la conferència és ampliar l’ideari del partit a través de les aportacions de la societat civil i de les associacions socials, econòmiques i culturals progressistes i catalanistes del país. En aquest sentit, aquesta primera conferència que es durà a terme a Tarragona arriba precedida per un intens debat via tallers participatius que s’ha dut a terme a més de 100 municipis catalans en els darrers mesos.

La conferència de Tarragona (la primera de les quatre que es faran) se centrarà en analitzar els nous reptes plantejats pel canvi de model econòmic i productiu i les conseqüències de les retallades en matèria de les polítiques socials. La conferència s’estructura en tres tallers que debatran sobre els canvis en l’estat del benestar, en el model productiu i en la fiscalitat i l’economia. La conferència compta amb la participació de ponents del prestigi de Josep Maria Guevara, catedràtic emèrit d’anàlisi econòmic de la UAB, Valeriano Gómez, ex-ministre de Treball, o de Sara Berbel, directora de la xarxa d’inserció sociolaboral de Barcelona. L’alcalde de Tarragona i primer secretari de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, inaugurarà la conferència.  

En relació a aquesta qüestió, l’agrupació socialista de Tarragona ha tancat aquesta setmana el procés participatiu endegat fa mesos per aportar noves idees al debat de dissabte. El coordinador dels tallers i vice-primer secretari de l’agrupació, Javier Villamayor, ha subratllat que “l’objectiu d’aquesta conferència és obrir-nos a la societat, a les seves necessitats i reivindicacions reals, identificar els nous problemes i recuperar l’hegemonia progressista per tornar a bastir una alternativa d’esquerres a Catalunya capaç de fer front a l’actual model defensat per CiU i PP.”


En aquest sentit, les principals aportacions de l’agrupació socialista de Tarragona al debat se centren en subratllar l’oportunitat de projecció exterior que suposen els Jocs del Mediterrani del 2017, recuperar una fiscalitat progressiva que faci contribuir més a aquells que més tenen, i aprofitar els potencials que suposen els nous sectors emergents com per exemple l’economia verda.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada