dimecres, 18 de setembre del 2013

JOAN RUIZ: “AMB LA REFORMA DEL PP CADA PENSIONISTA TARRAGONÍ PERDRÀ 300 EUROS ANUALS”



“Amb la reforma de les pensions que defensa el PP el Govern de Rajoy es vol estalviar diners traient-los de les mans dels pensionistes. Amb la pensió mitjana de la província de Tarragona que és de 803 euros per pensionista, caldria aplicar amb la normativa actual l’augment del 2,9%, i per tant la pensió arribaria als 11.570 euros anuals. Doncs bé, amb la voluntat del PP d’aplicar un raquític 0.25% d’augment anual la quantia baixaria fins als 11.270 euros, és a dir, 300 euros anuals menys per pensionista tarragoní.”

“Segons les estimacions del grup socialista, en cas d’aplicar-se aquesta reforma els pensionistes perdrien en el conjunt de l’Estat uns 33.000 milions d’euros en els propers nou anys.” Així ho ha afirmat avui Joan Ruiz, diputat socialista membre de la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés.

“Això que el Govern de Rajoy anomena estalvi en realitat és un espoli als pensionistes i una nova mentida de Mariano Rajoy que va prometre abans de les eleccions que mai passaria les tisores pel sistema públic de pensions. No només passa la podadora per aquí sinó que també ha tret als pensionistes les ajudes per dependència i la gratuïtat dels medicaments.”

Joan Ruiz ha afirmat que amb aquesta reforma les pensions futures seran més baixes que les actuals perquè s’aplicarà un percentatge de rebaixa sobre la quantia en funció de l’esperança de vida i d’altres paràmetres.  

“És increïble que, un cop més, es carregui el pes dels sacrificis sobre els sectors socials més vulnerables a la crisi mentre fa unes setmanes vam saber que el Govern del PP donava per perduts els 37.000 milions d’euros d’ajudes públiques que Rajoy ha donat a la banca. Un deute que haurem d’assumir tots els ciutadans.”  


El diputat tarragoní ha assenyalat que Mariano Rajoy va camí de superar-se a sí mateix pel que fa al seu interminable llistat d’enganys i incompliments: va dir que no pujaria els impostos i és el primer que ha fet, va dir que no abaratiria l’acomiadament i ara quasi és gratuït gràcies a la reforma laboral, va dir que no baixaria les prestacions per desocupació i ho ha fet, i va dir que no tocaria les pensions, ni la sanitat, ni l’educació i està aplicant brutals retallades sense precedents en tota la nostra història democràtica. “La ineficàcia del Govern del PP i de Rajoy en matèria econòmica i social comença a ser d’antologia”, ha sintetitzat el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada