dijous, 22 de desembre del 2011

ROSA MARIA IBARRA: “LA NOSTRA PRIORITAT ÉS EL MANTENIMENT DE L’ACTIVITAT I LA QUALITAT DELS SERVEIS DEL PIUS HOSPITAL”


Davant la situació creada al Pius Hospital de Valls, el PSC vol fer algunes manifestacions:

1.- Entenem que la prioritat en aquest moment ha de ser la continuïtat del Pius Hospital de Valls, la qualitat del servei que es dóna a la ciutadania, i el manteniment dels llocs de treball.

2.- Sabem que la situació econòmica en la que es troba l’Hospital és preocupant i s’ha vist agreujada per les retallades en salut del Govern de la Generalitat de l’any 2011 i les anunciades per l’any 2012 que fan necessàries mesures de reducció de la despesa, com a mínim, pel proper any. Tot i això, estem segurs que hi ha una solució.

3. Aquesta situació s’ha vist agreujada amb l’anunci, les últimes setmanes, per part de la Generalitat de Catalunya, de nous retards en els pagaments. Això, afecta a la tresoreria del Hospital i, tot i que la manca de liquidesa es conjuntural, aquest fet dificulta el pagament aquest mes de desembre de part de les retribucions als treballadors.

4.- Som conscients la difícil situació del sector públic de Salut a Catalunya fruit de les retallades del Govern, la problemàtica que estem vivint actualment en el nostre Hospital s’ha viscut a hospitals d’arreu de Catalunya. En l’actualitat, en la majoria dels casos s’ha reconduït la situació i això ens fa pensar que existeix una via de negociació entre les parts i una solució possible. Per assolir aquesta solució entenem necessari que a qui pertoqui , es retiri de la negociació i deixi que la Gerència, el Comitè d’empresa i els treballadors de l’hospital en el seu conjunt, obrin una via de recuperació de la confiança malmesa i puguin encetar un procés de negociació obert i transparent que permeti arribar a un acord que signifiqui el mínim perjudici, tant pel personal, com pels ciutadans i el propi hospital.

Creiem també necessari el plantejament en xifres exactes a partir de diferenciar clarament el deute històric del hospital i de les retallades d’aquest any i del proper. Només així, totes les parts implicades podran tenir una visió clara de quines son les dificultats i trobar solucions diferenciades per problemàtiques d’origen distint i totes les parts puguin ser partícips de la solució.

4. La prioritat dels socialistes es garantir una atenció sanitària de qualitat per als vallencs i vallenques. Es imprescindible mantenir l’activitat i els serveis del Pius Hospital i per fer-ho estem disposats a col·laborar amb el govern per definir l’estratègia de futur del Pius Hospital i així contribuir a donar seguretat als seus treballadors i a la ciutadania.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada