dilluns, 5 de desembre del 2011

JOSEP MARIA SABATÉ: “LA PROGRAMACIÓ DE VISITES A ESPECIALISTES EN ALGUNS CENTRES DE SALUT A TARRAGONA JA SUPEREN ELS 10 MESOS D’ESPERA”


El diputat socialista al Parlament per Tarragona i portaveu socialista en matèria de salut, Josep Maria Sabaté, ha afirmat avui que “les conseqüències de la dràstica reducció dels pressupostos de salut que ha aplicat la Generalitat està tenint conseqüències greus també a les comarques tarragonines. Per posar només un exemple, hores d’ara la programació de visites a especialistes en alguns centres de salut al Camp de Tarragona ja supera els 10 mesos d’espera.”

Així, segons el diputat socialista “en aquests moments l’atenció primària no està preparada per afrontar una epidèmia de grip ja que s’estan reduint les atencions continuades als centres alhora que s’han reduït també, dràsticament, les plantilles i els recursos dels CAP.”

Josep Maria Sabaté ha afegit que “tot i les retallades el pressupost de salut de la Generalitat es passarà en més de 400 milions d’euros. Com ho explicarà això el conseller Ruiz? Se’ls hauria de caure la cara de vergonya...”

Davant d’aquesta tessitura, i amb el propòsit de preservar un sistema sanitari que era de referència a Europa però que està perdent qualitat a marxes forçades, el grup socialista ha presentar al Parlament una resolució que proposa la realització d’un pla de xoc a fi i efecte de recuperar l’activitat als centres sanitaris del país.

“Això implicaria, per exemple, evitar el tancament dels serveis d’urgències nocturnes als CAP del territori, com el de l’Arboç o el possible a Torreforta, i recuperar el pla d’obres a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Per desgràcia, la nostra proposta s’ha trobat amb el rebuig frontal de CiU i PP que, un cop més, han sumat els seus vots demostrant l’entente cordiale que, de facto, existeix entre ells.”

Finalment, Joan Maria Sabaté ha afirmat que “la salut és massa important i no pot ser objecte dels embuts i dels enganys del Govern. Una gestió tan desastrosa com la de l’executiu de CiU ens portarà inevitablement a un dèficit pressupostari i a una davallada de la qualitat del sistema públic de salut. Els socialistes creiem i defensem que hi ha alternatives a les retallades i que cal impulsar-les.”

En darrer terme, el portaveu de salut del PSC s’ha preguntat “on són els 10 diputats de CiU al Parlament per la demarcació de Tarragona. Des de les eleccions d’ara fa un any som incapaços de recordar ni una sola proposta o compareixença pública seva en defensa de les comarques que afirmen representar.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada