dimarts, 27 de desembre del 2011

EL PRESSUPOST DE LA GENERALITAT PER AL 2012 AL CAMP DE TARRAGONA REGISTRA UN DESCENS DE LES INVERSIONS D’UN 70%


“Són els pitjors pressupostos que ens podíem esperar. Són uns pressupostos injustos per a les comarques tarragonines que contemplen una inversió de 46 milions d’euros per al Camp de Tarragona, la inversió més baixa de la nostra història. Uns pressupostos que suposen un descens del 70% de les inversions en relació als darrers pressupostos del Govern de progrés (152 milions d’euros el 2010 davant de 46 milions d’euros per al 2012)”, així ha definit els pressupostos de la Generalitat per al 2012 Xavier Sabaté, diputat socialista per Tarragona i portaveu adjunt del grup socialista al Parlament.

“A més a més, aquests pressupostos també mostren una distribució injusta de les inversions. Per exemple, una tercera part de la inversió total del Camp de Tarragona es destina a un únic municipi, Vila-seca. Nosaltres entenem que això és injust per a la resta de municipis de la demarcació i emplacem als diputats de CiU a què es treguin el son de les orelles i que es posin a treballar per aconseguir que Tarragona rebi el que li correspon pel seu volum de població i pel seu pes específic en el conjunt de Catalunya, ni més ni menys.”

Xavier Sabaté ha afegit que “els diputats de CiU per Tarragona (la senyora Forns, el senyor Pellicer, etc) no poden seure tranquils al Parlament mentre veuen com els pressupostos del Govern de CiU discriminen les nostres comarques i les situen a la cua de Catalunya en inversió per habitant.”

El portaveu adjunt del grup socialista al Parlament també ha qualificat com a “nyap” el capítol d’ingressos d’aquests pressupostos que fan caure en el conjunt de la ciutadania la carrega per sortir de la crisi i ha anunciat el rebuig del grup socialista a la nova taxa de pernoctacions turístiques que vol aplicar el Govern.

Per la seva banda, la diputada socialista Núria Segú ha subratllat la davallada generalitzada de les inversions a les sis comarques del Camp de Tarragona “amb xifres realment esfereïdores, com la davallada brutal que es registra a la Conca de Barberà on el descens de la inversió arriba al 96% en relació a fa dos anys o al Priorat on el descens acumulat és del 78%. I després els diputats de CiU donen lliçons de catalanitat i “d’equilibri territorial”...”

“De fet, en inversió per habitant estem a la cua de Catalunya (76 euros per habitant quan la mitjana catalana és de 214 euros). Amb aquests pressupostos discriminatoris els ciutadans del Camp de Tarragona reben una tercera part del que reben els ciutadans de la resta del país”, ha explicat Núria Segú.

La diputada vallenca ha afirmat que “el Govern de CiU menysprea Tarragona i la discrimina. Cal alçar-nos en defensa d’uns pressupostos justos que donin a les nostres comarques el que es mereixen pel seu volum de població.”

Finalment, el diputat Josep Maria Sabaté ha explicat que “aquests pressupostos continuen registrant un descens de les inversions en salut i, al damunt, introdueixen el pagament d’un euro per recepta de manera que es podrà aplicar l’aforisme que diu que quan més malalt estiguis més pagaràs per rebre el mateix.”

“A nivell de comarques tarragonines els pressupostos del Govern de CiU mostra una desinversió de 100 milions d’euros en el capítol de Salut. 100 milions d’euros! A més a més, no hem trobat cap nova inversió que beneficiï el territori, ni una sola.”

Josep Maria Sabaté ha acabat afirmant que si el Govern vol pactar amb el grup socialista aquests pressupostos haurà d’eliminar l’euro per recepta que vol aplicar i complir amb els compromisos aprovats pel Parlament de Catalunya, com per exemple, l’acord per tirar endavant la construcció de la setena planta i el nou bloc quirúrgic de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada