dimecres, 26 de gener del 2011

LA PENSIÓ MITJANA A TARRAGONA SE SITUA EN ELS 761 EUROS MENSUALS



“A data 1 de gener de 2011 hi ha 148.549 pensionistes a la demarcació de Tarragona (un 1,7% més que l’any passat) que perceben una pensió mitjana mensual de 761 euros, és a dir, un 3,5% més que el gener de 2010”, així ho ha donat a conèixer el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, membre també de la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés.

El diputat tarragoní ha explicat que el pagament mensual de les pensions contributives suposa una despesa de 6.981 milions d’euros a les arques de la Seguretat Social, el que suposa un increment del 4,9% en relació també al mateix període de l’any passat.

Per tipologia de pensions hi ha 92.629 tarragonins que perceben una pensió de jubilació, 37.673 per viduïtat, 14.003 una pensió per incapacitat permanent, 4.061 una pensió d’orfandat i 183 una pensió a favor de familiars.

En relació a aquesta qüestió, Joan Ruiz ha subratllat que “aquest mes de gener tots els pensionistes tarragonins han vist com les seves pensions s’han incrementat en un 1,3%, tal i com s’havia compromès el Govern. En el cas de les pensions mínimes i les no contributives l’augment ha estat del 2,3%. Per fer-nos una idea de l’esforç econòmic que això suposa per a l’Administració només cal incidir en el fet que aquests increments i la despesa de compensació de 2010 li costarà a l’Estat una despesa de 2.659 milions d’euros.”

Pel que fa a la reforma del sistema públic de pensions que aquests dies s’està debatent a les Corts Generals Joan Ruiz ha volgut deixar clar que, per evita equívocs, “tots els tarragonins que ja són pensionistes mantindran íntegrament la quantia de les seves pensions. El que està ara en debat al Congrés és com hem d’impulsar la imprescindible reforma del sistema de pensions per garantir la seva viabilitat econòmica a mig i llarg termini.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada