dilluns, 17 de gener del 2011

2011, MÉS TREBALL I NOVES INVERSIONS PER A VALLS


Més treball, nova ocupació i que aquells que pitjor ho estan passat com a conseqüència de la crisi, els aturats, trobin un lloc de treball quan més aviat millor. Aquest és el meu primer desig per aquest 2.011 que ara encetem. Des de fa quasi tres anys estem acusant de ple els efectes de la pitjor crisi econòmica mundial des de fa 80 anys, una crisi provocada pel capitalisme financer que, injustament, ha tornat a colpejar de ple als col·lectius més vulnerables de la nostra societat com els aturats, els jubilats o la gent jove que intenta obrir-se camí. La lluita contra la crisi i la creació de nous llocs de treball serà, com ja ho va ser l’any passat, la nostra prioritat número 1 tant des del Parlament com des de l’Ajuntament de Valls. En aquest sentit, només cal recordar que vora un centenar de joves vallencs estan cursant programes de formació ocupacional a casa caritat a fi i efecte de sortir de l’espiral de l’atur i trobar una feina que els permeti viure amb la dignitat que es mereixen.

La lluita contra l’atur doncs, continuarà sent la nostra obsessió per enguany, vagi això per endavant.

En un altre ordre de coses, és obvi que aquest 2.011 serà determinant per aconseguir que molts dels projectes que Valls té pendents arribin a bon port. Per exemple, enguany serà un any decisiu per veure la represa de les obres que afectaran el convent del Carme per habilitar-lo com a seu definitiva de l’escola Enxaneta. Així mateix, confio en que el projecte del museu nacional casteller rebi l’empenta definitiva. En l’àmbit cultural estic convençuda de què les festes decennals no deixaran cap vallenc decebut o indiferent. Crec honestament que, tot i la contenció en el pressupost com a conseqüència de la crisi, hem estat capaços de presentar a la ciutadania un programa d’activitats, moltes gratuïtes, que van adreçades a tota mena de públic, tant als més petits com als joves, sense deixar de banda l’oferta més clàssica.

D’altra banda, aquest 2.011 també tindrà una data clau: el proper 22 de maig. Aquell dia Valls, com la resta de municipis del país, decidirà la composició del consistori que haurà de conduir el timó de la ciutat durant els propers quatre anys. Des del PSC ens presentem davant de la ciutadania vallenca amb el confiança de rebre el suport majoritari dels nostres convilatans per garantir un Ajuntament que estigui al servei de les persones i que tingui una única ambició: defensar l’interès públic per damunt de tots. Una fita que, n’estic convençuda, comparteixo amb molts de vosaltres. Ara el que cal és que aquesta convicció es tradueixi en vots a les urnes cap a la candidatura socialista, l’única capaç de fer créixer la ciutat tots junts, sense permetre bosses de marginació que posin en perill la nostra convivència i la nostra cohesió social.

Un any doncs, aquest 2.011, ple de reptes ambiciosos però que sens dubte val la pena de lluitar per ells amb passió.

Article d'opinió de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada