dimecres, 12 de gener del 2011

350 REUSENCS ES VAN BENEFICIAR DE LA PRESTACIÓ DE PATERNITAT DURANT ELS DARRERS SIS MESOS DE 2010


“Entre el juliol i el desembre de l’any passat un total de 350 pares reusencs van percebre la prestació de paternitat el que va suposar a la Seguretat Social una despesa de 294.987 euros, és a dir, aproximadament un 0,76% més de despesa que durant els primers sis mesos del 2010”, així ho ha fet públic avui el diputat socialista reusenc, Francesc Vallès, qui també ha subratllat que l’ampliació d’aquest permís de 15 dies a quatre setmanes es durà a terme quan la situació econòmica ho faci possible.

Segons el diputat socialista “la quantia destinada a pagar els permisos de paternitat i maternitat no ha parat de créixer en aquests darrers anys. Per posar només un exemple, a la província de Tarragona quasi s’ha doblat la quantia total que es destinava a pagar els permisos de maternitat en relació a ara fa només cinc anys.”

Francesc Vallès ha assegurat que “tot i la política de contenció de la despesa preconitzada pel Govern, l’executiu continuarà posant tots els elements al seu abast per facilitar els instruments que facin possible millorar la conciliació de la vida familiar i laboral. En aquests moments, la prioritat és mantenir la protecció social existent i incentivar l’ocupació. L’ampliació a un mes d’aquest permís per als pares suposaria una despesa de més de 400 milions d’euros l’any, el que ho fa inviable en aquests moments.”

Cal recordar que la quantia del permís per paternitat és equivalent al 100% de la base reguladora del salari del beneficiari i s’abona directament per l’Institut Nacional de la Seguretat Social. “L’aplicació d’aquest permís de paternitat ha afavorit la corresponsabilitat dels pares en la cura dels seus fills i ha evitat així que tota la càrrega caigui en mans de les mares com ha passat històricament”, ha conclòs el diputat reusenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada