dissabte, 16 de desembre del 2017

EL PSC OMPLE EN EL SEU MÍTING CENTRAL A SALOU AMB JOSEP BORELL



Més de 300 persones han omplert la sala Europa del teatre auditori de Salou en el míting central del PSC en aquest municipi de la Costa Daurada, en un acte que ha comptat amb la participació de Josep Borrell, exministre i expresident del Parlament Europeu.

Borrell ha definit Miquel Iceta com “el gran pontífex d’aquestes eleccions perquè és l’únic candidat que vol construir ponts ja que per passar el riu hem de posar-nos d’acord per fer una drecera perquè en cas contrari ens ofegarem tots. I aquesta és l’oferta del PSC: la de construir ponts d’acord i de respecte entre catalans.”

El dirigent socialista ha explicat que per sortir del desgavell actual calen tres afrontar tres principis bàsics: has de reconèixer la realitat, has de respectar la llei i les regles del joc democràtiques que ens hem donat entre tots i has de conèixer i respectar a l’altre, al teu adversari, a qui has d’estar disposat a escoltar i entendre les seves raons.

Josep Borrell ha subratllat que això és precisament el que representa l’opció liderada per Miquel Iceta, “el respecte a tots els catalans, el respecte al principi bàsic de la realitat política i institucional, i el respecte a les normes de convivència democràtica que ens afecten a tots. Dins de Catalunya hi ha una gran heterogeneïtat nacional, social i econòmica i a tots ens pertoca reconèixer aquesta diferència des del respecte i no donar carnets de bons i mals catalans com han fet alguns.”

En aquest sentit, l’expresident del Parlament Europeu ha emfatitzat que “els socialistes volem que la societat catalana no estigui dividida, ans el contrari, volem i som la garantia de la reconciliació entre catalans. Per això estic convençut que Miquel Iceta serà un gran president, perquè s’ha proposat com a primer repte cosir ferides i establir ponts de convivència entre catalans, a més de potenciar les polítiques socials que sempre hem defensat i hem impulsat els socialistes.”

Borrell també ha alertat que la desestabilització provocada per la situació política “ens costarà llocs de treball. El PIB s’està desaccelerant i això comportarà, si no som capaços de reaccionar ja mateix, una pèrdua de renta i d’ocupació a mig termini, i qui més se’n ressentiran seran els més febles com passa sempre. Necessitem tots plegats una cura de realitat i un bon Govern, que pensi amb tots els catalans i que garanteixi polítiques de progrés, un Govern liderat per Miquel Iceta.”

Per la seva banda la cap de llista socialista per Tarragona Rosa Maria Ibarra ha assenyalat que “queden sis dies per passar del desastre a la solució, una solució que només el vot als socialistes per garantir.”

Segons la candidata del PSC “Ciutadans és el PP corregit i augmentat, el partit que defensa els interessos de les grans corporacions de l’Ibex 35 i no dels treballadors i treballadores que sempre han confiat, i ho tornaran a fer, en els socialistes.”

Ibarra també ha afirmat “que el CRT està actualment paralitzat. Els socialistes el tirarem endavant perquè sempre hem cregut en aquest projecte necessari per a les nostres comarques, des del minut zero. És més, nosaltres vàrem aconseguir aprovar que l’1% total de les inversions –uns 50 milions d’euros- es destinés a inversions socials al Camp de Tarragona.”


“En definitiva –ha reblat-, el dia 21 ens juguem la solució i la concòrdia que representa Miquel Iceta o seguir amb els enfrontaments i l’embolic que suposen la resta de partits.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada