dijous, 25 d’agost del 2016

I EL FOMENT DE LA TRANSPARÈNCIA I DEL PLURALISME?



Com, per desgràcia, era previsible les primeres passes del Govern dels perdedors a l’Ajuntament del Catllar han demostrat que més enllà de la retòrica de les paraules els fets objectius constaten que l’ambició i l’assoliment del poder a qualsevol preu han estat les causes reals que han determinat la presentació i execució de la moció de censura.

I quins són aquests fets? En primer lloc la utilització política de la revista municipal. Malament anem quan en la primera edició de la revista posterior a la moció de censura trobem una fotografia de l’actual equip de Govern en el lloc que anteriorment ocupaven els horaris dels autobusos. Nosaltres sempre havíem entès que la revista era una eina de comunicació al servei dels veïns dels Catllar per tal que poguessin tenir tota la informació referent a l’activitat que es generava al poble o bé que pogués ser útil per a la seva vida quotidiana. No ens hem mogut d’on érem i, per tant, demanem que la revista no es converteixi en un libel transmissor de propaganda política sinó que esdevingui aquesta eina d’informació útil per als veïns que dóna sentit a la seva publicació.

En segon terme, lamentem que els requeriments que hem fet des del grup municipal socialista no hagin obtingut cap resposta que no sigui el silenci més absolut. Ni tan sols s’han dignat a contestar-nos. I això que just després de la moció de censura vàrem demanar que se’ns habilitessin els mitjans materials i humans per poder desenvolupar la nostra acció política al servei de la ciutadania. No és cap caprici, és el que estableix la normativa vigent i el que està emparat per la llei. Doncs res. Ni tan sols una paraula de resposta hem merescut.

Finalment també hem constatat amb sorpresa que unilateralment s’hagi decidit anul·lar el ple municipal previst pel mes d’agost. Per què sigui improcedent? A priori no, però sí que ho és el fet que s’hagi decidit sense consultar amb els portaveus del diferents grups municipals tal i com estableix el reglament orgànic municipal de l’Ajuntament del Catllar.

En resum, les primeres accions (o més bé inaccions) de l’equip de Govern sorgit de la moció de censura apunten en la direcció dels pitjors tics de la vella política: fer i desfer a voluntat sense tenir present, ni tan sols respondre, als grups de l’oposició. El fet en sí mateix resulta encara més paradigmàtic si tenim present que el foment de la transparència i del pluralisme va ser un dels arguments adduïts pels perpetradors de la moció de censura per justificar la seva necessitat. On queda ara, doncs, aquest foment del pluralisme i de l’acció política que suma en favor del municipi?

No vull però quedar-me amb aquest trist balanç que augura un mandat orfe de realitzacions concretes. Sempre he defensat un Catllar en positiu que sumi en benefici de la majoria i no rectifico ara dels meus valors i compromisos morals. Per tant, reitero públicament la disposició absoluta del grup socialista a cercar punts d’acord i de trobada amb l’alcalde i la resta de regidors i regidores a fi i efecte d’impulsar tot allò que sigui útil per al progrés del Catllar. Ja sigui que estiguem parlant d’habilitar un semàfor o aprovar un nou servei municipal. Ara bé, això en cap cas arribarà per la via dels monòlegs o d’una actitud permanent de menyspreu a totes les opinions que no siguin les pròpies. És absurd, per exemple, ni tan sols respondre als reiterats requeriments formulats per un grup polític municipal. Com podem crear res de bo amb aquests comportaments prepotents?


Queden tres anys de mandat municipal i els interessos dels veïns i veïns del Catllar estan en joc, el nostre futur es decideix també ara. Cal ser ambiciós i treballar en positiu per assolir les reivindicacions dels catllarencs i catllarenques i això ens compromet tant als regidors de l’equip de Govern com als que ara estem a l’oposició. Amb humilitat, disposició al diàleg i des de la recerca de l’acord farem passes endavant. No fer-ho suposarà una pèrdua de temps. Aquesta almenys és la convicció del grup municipal socialista i d’aquest que us parla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada