dilluns, 22 d’agost del 2016

EL PSC DEMANA AL CONGRÉS QUE S’INICIÏ LA CONSTRUCCIÓ DE LA NOVA ESTACIÓ FERROVIÀRIA DE TORREDEMBARRA



El grup socialista al Congrés dels Diputats ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en la què s’insta al Govern a reiniciar els contactes necessaris amb l’Ajuntament de Torredembarra a fi i efecte de construir la nova estació ferroviària del municipi.

El diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha recordat que “durant l’anterior legislatura ja vàrem demanar al Govern del PP que impulsés aquesta obra imprescindible que respon a una necessitat objectiva reivindicada unànimement pel conjunt dels torrencs i torrenques. Malgrat això, ens vàrem trobar el silenci per resposta. Per tant, d’acord amb el què vàrem defensar durant la campanya electoral tornem a portar aquesta qüestió al Congrés amb l’objectiu que el ministeri de Foment compleixi amb el compromís que va assumir ja fa dos anys de construir una nova estació de tren a Torredembarra.”

Cal tenir present que l’estació actual es troba dins del nucli urbà del municipi, molt a prop d’una escola pública, i que registra una altíssima circulació de trens superior als 30 combois diaris en cadascuna de les dues direccions.

“La necessitat de construir una nova estació s’aguditza especialment durant aquests mesos d’estiu en què el volum de viatgers i de desplaçaments demostra que l’estació actual és clarament insuficient i que s’ha quedat petita per satisfer les necessitats de mobilitat que es generen no tan sols a Torredembarra sinó també al conjunt dels municipis de l’entorn del Baix Gaià. No pot ser que vagin passant els mesos i que tant el ministeri com ADIF no donin senyals de vida. Els socialistes entenem que aquesta és una qüestió prioritària i per això volem ser la veu dels torrencs i torrenques a la Comissió de Foment del Congrés”, ha reblat el diputat tarragoní.

En aquest sentit, Joan Ruiz ha recordat les nombroses mobilitzacions que s’han registrat a Torredembarra en demanda d’una nova estació posant l’èmfasi en la manifestació multitudinària que es va dur a terme el 2014.

“Precisament aquell any tant Foment com ADIF es van comprometre a construir una nova estació i a millorar el manteniment de l’actual. És cert que s’han dut a terme aquests treballs de condicionament més urgents però de la nova estació no hem tingut cap nova notícia. Les preguntes formulades pel grup socialista al Congrés demanant concrecions i terminis d’obres no han obtingut cap resposta. Exigim als responsables de Foment que expliquin a la ciutadania de Torredembarra si el compromís de 2014 va ser un bluf o, en cas contrari, que concretin partides pressupostàries, terminis d’obra i el projecte de construcció de la nova estació.”


En darrer terme, Joan Ruiz ha avançat que en breu el grup parlamentari socialista farà pública la bateria de propostes territorials relatives a les comarques tarragonines que portarà a les Corts Generals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada