diumenge, 12 de juny del 2016

JOAN RUIZ: “ELS SOCIALISTES SOM LA GARANTIA DE QUÈ ELS PENSIONISTES TARRAGONINS NO PERDRAN PODER ADQUISITIU”



“Els socialistes som la garantia de què els més de 166.000 pensionistes que hi ha a la demarcació de Tarragona no perdin poder adquisitiu. Després de treballar tota la vida es mereixen una pensió digne i nosaltres la garantirem. El nostre compromís en aquest sentit és total i absolut”, així ho ha subratllat el cap de llista socialista per Tarragona, Joan Ruiz, qui ha desgranat les propostes del PSC en matèria de pensions avui al barri de Bonavista de Tarragona on ha fet campanya.

Joan Ruiz ha recordat que molts pensionistes són l’única garantia econòmica de què disposen moltes famílies que han vist com els seus membres es quedaven a l’atur. “Gràcies a l’esforç de molts avis i àvies aquestes famílies poden arribar amb mil dificultats a final de mes. En cas de no poder disposar de les pensions això seria impossible perquè s’han convertit en molts casos en l’únic ingrés econòmic familiar. Passar també la tisora per aquí, com ha fet el Govern PP, és indigne.”

El cap de llista socialista ha recordat que el PP ha reduït el fons de reserva de la Seguretat Social, conegut popularment com la guardiola de les pensions, dels 66.000 milions d’euros amb que ho va deixar el Govern socialista a tan sols 34.000 milions d’euros. “Què passarà si disposen de quatre anys més per continuar retallant aquest fons que permet garantir el pagament de les pensions?”

En aquest sentit el PSC vol derogar la reforma encoberta del sistema públic de pensions que han impulsat Mariano Rajoy i el PP durant aquesta legislatura i reinstaurar el Pacte de Toledo com a garantia del manteniment del sistema, incrementant les pensions de viduïtat per a persones majors de 65 anys que no rebin cap altre pensió pública.

Joan Ruiz ha posat de relleu que, també en aquesta qüestió vital, el PP va mentir als pensionistes perquè van prometre i perjurar que no tocarien les pensions i “després, un cop al Govern vàrem passar de tenir un increment de les pensions en funció de l’IPC a tan sols un misèrrim “augment” del 0,25% sense tenir en compte la desviació de la inflació. Resultat a la pràctica? Una pèrdua real del poder adquisitiu, és a dir, de diners substrats de les butxaques de més de 166.000 pensionistes tarragonins”

“Es va arribar al despropòsit d’enviar cartes als pensionistes informant-los “d’increments” de 0,35 cèntims d’euros mensuals de les seves pensions. En realitat enviar les cartes va suposar un cost superior a aquest presumpte “augment” de les pensions que es venia com la gesta més gran de tots els temps. Així de patètic i de trist...”, ha emfatitzat el cap de llista socialista per Tarragona.


En realitat, amb la reforma encoberta del sistema públic de pensions que ha executat el PP cadascun dels 166.000 pensionistes tarragonins ha deixat de cobrar, de mitjana, 300 euros anuals. Això ha suposat una retallada de quasi 50 milions d’euros que s’han furtat de la butxaca dels pensionistes de les comarques tarragonines. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada