divendres, 17 de juny del 2016

EXIGIM INFORMACIÓ, DEPURACIÓ DE RESPONSABILITATS I LA FINALITZACiÓ DELS TREBALLS DE DESCONTAMINACIÓ DE FLIX


Els candidats del PSC al Congrés de Diputats i al Senat per la demarcació de Tarragona, Joan Ruiz i Joan Sabaté han exigit novament la compareixença de la ministra de Medi Ambient Isabel García Tejerina per donar totes les explicacions pertinents sobre el suposat abocament d’àcid clorhídric al riu Ebre, durant els treballs de neteja que es fan al pantà de Flix. Joan Sabaté ha demanat “que es facin públics per part del Govern de l’Estat els diferents estudis de que es disposa i que es depurin per la via administrativa i penal, si s’escau,  les possibles responsabilitats tècniques i  polítiques ” en cas que n’hi hagi. Sabaté s’ha mostrat partidari  que les obres de descontaminació s’acabin el més aviat possible: “respectem la petició de l’Ajuntament de Flix de que s’aturin momentàniament  per veure quina és la situació real però pensem que ha de ser per un període molt breu”. 
La zona ha de quedar totalment neta i s’ha d’exigir que es compleixi amb el contracte que ha pujat més de 190 milions d’euros. El candidat al Senat ha volgut anar més enllà i ha reclamat que “d’una vegada per totes s’acabi amb el Pla de Restitució, complementari a la descontaminació, i que garantia la depuració i l’abastament d’aigua complementari a la pràctica totalitat dels municipis riberencs de l’Ebre”.
Per la seua banda Joan Ruiz ha qualificat els fets “d’extremadament greus” i ha assegurat que la primera iniciativa parlamentaria que pensa dur a terme durant la propera legislatura al Congrés de diputats anirà en la línia de demanar que es facin públics els informes sobre l’estat dels treballs de descontaminació i que els treballs queden enllestits amb totes les garanties.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada