divendres, 28 d’agost de 2015

EL PSC PRESENTA ESMENES ALS P.G.E. PER UN VALOR DE MÉS DE 130 MILIONS D’EUROS A NIVELL DE DEMARCACIÓ DE TARRAGONA
“A nivell de les comarques de la demarcació de Tarragona hem presentat un conjunt d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat per al 2016 que superen els 130 milions d’euros d’inversió. Creiem que és una quantia realista, assumible, i que donaria impuls i satisfacció a les necessitats més urgents de les nostres comarques”, així ho ha assegurat el diputat socialista Francesc Vallès en la presentació avui de les esmenes socialistes a nivell de Tarragona.

En concret, segons ha desgranat el també diputat socialista Joan Ruiz, “hem presentat una esmena de 9 milions d’euros per als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, una altra de 10 milions d’euros per a la segona fase del pla d’industrialització de les terres de l’Ebre i una de 3 milions d’euros pel passeig marítim de Cunit.”

Completen les esmenes territorials concretes de Tarragona: 80.000 euros per a l’observatori de l’Ebre, 1’2 milions d’euros per al museu nacional arqueològic de Tarragona, 50.000 euros per a la fira del circ Trapezi de Reus, 1 milió per a la necròpolis paleocristiana de Tarragona, 200.000 euros per al passeig marítim de Miami Mont-roig del Camp i 300.000 euros per nou centre d’I+D+I de Reus.  

A banda, hi hauria les partides que anirien a càrrec del compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut que el Govern del PP ha incomplert sistemàticament.  

“En conjunt, estem parlant de 5.893 milions d’euros que s’haurien d’invertir a Catalunya en matèria d’infraestructures. Aquí, i a nivell de comarques tarragonines, els socialistes demanem dotacions per al desdoblament de la variant de la punta de la Mora, la continuïtat de l’autovia A-7 tant en direcció nord com en direcció sud, els diferents trams de l’A-27 i les variants de Gandesa, Corbera d’Ebre i Riudecols.”

En matèria ferroviària les partides fan referència a la connexió de l’estació de Reus amb l’alta velocitat, la construcció del baixador de Bellisens, la renovació de la línia Reus-Mora d’Ebre, la segona fase del pas a nivell de la plaça dels carros de Tarragona, l’adequació de les estacions del Vendrell i de Sant Vicenç de Calders, la remodelació de l’estació de Torredembarra i l’intercanviador de l’Arboç.

Finalment, Francesc Vallès ha qualificat els pressupostos d’electoralistes i ha emplaçat als diputats del PP a donar suport a les esmenes socialistes per dotar a la província de Tarragona dels recursos necessaris per garantir el seu desenvolupament i la seva cohesió social.


En aquesta línia ha remarcat que dins del paquet d’esmenes d’àmbit nacional el grup socialista proposa augmentar un 2% les pensions mínimes, un 5% el salari mínim interprofessional i un 1% les retribucions salarials dels treballadors i funcionaris públics. Així mateix, els socialistes defensen augmentar els tipus impositius de les rendes més altes i reduir l’IVA cultural.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada