dilluns, 20 de juliol del 2015

EL GRUP SOCIALISTA PREGUNTA AL GOVERN SOBRE LES CAUSES DE LA MANCA D’ACCESSIBILITAT ALS TRENS A LES ESTACIONS DEL VENDRELL I DE SANT VICENÇ DE CALDERS



El Grup Socialista al Congrés dels Diputats ha entrat a registre tres preguntes al Govern en què es demana quines són les raons per les quals RENFE i el gestor d’infraestructures ferroviàries ADIF no garanteixen el dret d’accessibilitat dels ciutadans per pujar amb total seguretat als trens a les estacions del Vendrell i de Sant Vicenç de Calders.

Així mateix, el grup socialista vol saber quines són les raons tècniques, o de qualsevol tipus, per les quals el servei de Renfe “atendo” (que assisteix als passatgers que tenen mobilitat reduïda) no és plenament operatiu a l’estació del Vendrell, ni a l’estació propera de Sant Vicenç de Calders.

Finalment, es demana al Govern si té previst dur a terme un pla de modernització i accessibilitat a les estacions de tren del Vendrell i de Sant Vicenç de Calders. En cas afirmatiu, es pregunta que es detalli el temps i el cost econòmic de l’execució de les obres.

El diputat socialista Francesc Vallès ha explicat que situacions com la que hem conegut recentment “d’un jove vendrellenc que pateix atròfia muscular espinal i que no podia accedir amb la seva cadira de rodes al vagó de tren des de l’estació del seu municipi per poder desplaçar-se a Barcelona, on cursa estudis universitaris, no es poden tornar a produir.”


“És intolerable que a dues estacions que registren un trànsit tan elevat de combois i de passatgers com el Vendrell i Sant Vicenç de Calders l’accés als trens per part de les persones amb mobilitat reduïda no estigui complement garantit. L’accés real als mitjans públics de transport ha de ser una prioritat absoluta per part de qualsevol Govern que mereixi aquest nom”, ha emfatitzat el diputat socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada