dijous, 27 de desembre del 2012

UN AJUNTAMENT AL SERVEI DE LES PERSONES



En aquests moments de greu crisi econòmica la primera prioritat de les administracions ha de ser assegurar els serveis bàsics a les persones, sobretot a aquells que més estan acusant els efectes negatius de la crisi. Fidels a aquesta convicció, l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat recentment uns pressupostos per al 2013 en els que es prioritzen els serveis socials així com les polítiques destinades a generar nova ocupació.



Des de l’agrupació socialista de Tarragona volem posar de relleu l’encert de l’alcalde Ballesteros i del seu equip per aquests pressupostos que posen l’accent en donar satisfacció en les necessitats reals dels tarragonins i les tarragonines.


Així, les partides destinades a serveis socials creixeran un 25%. D’aquesta manera es podran garantir serveis essencials com l’atenció domiciliària, les urgències socials, l’atenció als infants i als joves i les ajudes a la dependència.


En la mateixa línia, cal destacar l’augment de les assignacions pressupostàries destinades a la promoció de l’ocupació que s’incrementen en un 21%. I és que un dels grans drames socials que vivim a diari i que té conseqüències devastadores té un nom propi: atur. No podem parlar d’una societat lliure o democràtica mentre el percentatge d’atur s’enlaira per damunt del 25% de la població. Lluny de complir amb les seves promeses de reduir l’atur a la meitat, les polítiques dels Governs de CiU i PP, tant a la Generalitat com a l’executiu central, han disparat la xifra d’aturats fins a límits mai assolits al país. Més enllà de les dades macroeconòmiques, cada família amb algun dels seus membres a l’atur amaga un drama humà que excedeix de l’àmbit purament econòmic. Per això els socialistes tarragonines felicitem a l’alcalde Ballesteros i als regidors de l’Ajuntament per haver elaborat uns pressupostos que prioritzen, precisament, els serveis socials i la creació de nous llocs de treball a la ciutat com a objectius primordials.


Per desgràcia no podem dir el mateix de l’acció de Govern tant del senyor Rajoy com del senyor Mas. Aquest any 2012 que ara s’acaba ha estat un any molt dolent per a milions de ciutadans, inclosos milers de tarragonins, que tanquen l’any vivint pitjor de que com el van començar. Les promeses electorals de CiU i PP han resultat un engany que han tingut conseqüències molt negatives per al conjunt de la ciutadania. Menció especial mereix el desmantellament de l’Estat del benestar que està duent a terme el Govern del PP a ritmes accelerats. En només un any han acabat amb la universalitat i la gratuïtat de la sanitat i educació públiques, han introduït el copagament farmacèutic, han acabat amb la llei de dependència, han reduït la cobertura de les prestacions als aturats (una decisió que va provocar la tristament famosa exclamació “que se jodan!” xisclada per la diputada del PP, Andrea Fabra, en plena sessió parlamentària), han trinxat el futur dels joves i han reduït el poder adquisitiu dels pensionistes. I tot això en només un any i mentre incomplien totes i cadascuna de les seves solemnes promeses electorals (recordeu allò de “bajo ningún concepto subiré los impuestos”).


Tres quarts del mateix pel que fa a les successives retallades de drets socials impulsades pel Govern “patriota” d’Artur Mas i de CiU a la Generalitat que ara semblen entestats en tirar endavant la “internacionalització del conflicte” que figura en el document de Govern subscrit amb ERC per aquesta legislatura.


El resultat d’aquest autèntic despropòsit polític és l’augment de la pobresa al conjunt del país i també a la província de Tarragona on més de 10.000 famílies que tenen tots els seus membres a l’atur no tenen cap ingrés econòmic mensual, cap, i han de viure en condicions de vida material cada cop més precàries.


Aquesta és la realitat que el debat sobre els colors de la bandera ha volgut, interessadament o no, ocultar. Una realitat dramàtica per a molts que exigeix solucions reals i immediates. En aquest sentit, els socialistes estem convençuts que els pressupostos de l’Ajuntament de Tarragona per al 2013, aprovats a més en un clima de consens, seran una eina útil per al conjunt de la societat tarragonina però especialment per aquells que més ho necessiten ja que s’han quedat orfes de les ajudes i prestacions d’altres administracions que continuen entestades en buscar problemes addicionals, com si la sortida de la greu crisi econòmica que estem patint no requerís de tots els nostres esforços.

Article de Sandra Ramos publicat al Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada