dimecres, 12 de desembre del 2012

Francesc Vallès: “La manca de rumb d’aquest govern està enfonsant l’estructura de l’Ajuntament de Reus”



“Aquest és un govern a la deriva, sense projecte, sense horitzó, sense lideratge, sense organització i sense estabilitat. La pitjor combinació possible”. Francesc Vallès, primer Secretari del PSC ha comparegut avui davant els mitjans de comunicació per alertar del fracàs de l’estructura organitzativa creada pel govern de CiU i del PP a l’inici del mandat, que s’enfonsa després del degoteig de renúncies dels principals càrrecs tècnics que s’ha produït els darrers mesos, i per posar de manifest la gravetat d’ aquesta situació.




Vallès ha fet referència a la dimissió voluntària de tres peces clau en l’estructura municipal: el gerent d’Innova; el del grup Salut; i el vicesecretari general de l’Ajuntament, i ha apuntat futurs moviments d’altres persones de gran vàlua tècnica que “proven la gran deriva que està agafant l’Ajuntament de Reus per la gran ineficàcia de l’actual govern, que no sap retenir el talent”.



Segons el Primer Secretari del PSC, “ja sabíem que aquest govern no tenia projecte. Ara, a més, sabem que tampoc no té organització. El juliol de 2011 s’estrenava fent grans anuncis d’una nova estructura, posant cinc persones clau al capdavant de les empreses municipals i, en aquests moments, setze mesos després, només un d’aquest cinc càrrec continua al mateix lloc”.



Vallès considera aquesta situació molt preocupant perquè l’Ajuntament s’està buidant de coneixement i d’experiència. “El govern ho justifica com un fet normal i atribueix les dimissions al fet que aquestes persones tenen altres ofertes més avantatjoses, quan tots sabem que això no és veritat, que marxen perquè aquest govern no té rumb i perquè veuen que el projecte no va enlloc”. Per Vallès, aquest descontrol el provoquen les disfuncions internes del pacte de govern i la manca de confiança entre CiU i PP; la mala gestió de la regidora de Coordinació i Organització municipal, i la manca de lideratge d’un alcalde sense projecte de ciutat.



“Són persones que el mateix govern havia escollit. Ells mateixos els van nomenar. I per tant, ja no val la còmoda política d’atribuir els problemes a l’herència rebuda del govern anterior. Aquesta situació és fruit del seu propi retrovisor, setze mesos del joc dels despropòsits i de demostració de la seva incapacitat manifesta per gestionar, ha dit el màxim responsable del PSC. ”



Vallès ha insistit en que “no ens podem permetre el luxe de perdre les persones més capacitades de la nostra organització, “que no es podran substituir a cop de talonari per fitxatges estrella”. També ha alertat que els substituts necessitaran un temps d’adaptació important. “Adaptar-se al funcionament d’empreses municipals d’aquestes dimensions requereix molt de temps i no ens adonarem que estarem al final del mandat, amb la qual cosa haurem perdut tot un mandat.



I en aquest sentit, ha posat de manifest la ferma voluntat del PSC de bastir una alternativa de govern des de la definició d’un nou projecte de ciutat, “en col•laboració amb els ciutadans i els sectors socials i econòmics que es vulguin ajudar i participar en la seva definició. Reus mereix un govern municipal que sàpiga afrontar la crisi econòmica i treballar per un futur millor, sense decisions precipitades i poc meditades, i disposant de les persones més qualificades i experimentades per superar les dificultats actuals”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada