dimarts, 11 de desembre del 2012

MARIA JESÚS SEQUERA: “MILERS DE TARRAGONINS PAGARAN UNS 250 EUROS MÉS A L’ANY PER LA PUJADA DEL REBUT DE LA LLUM”



La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha denunciat aquest dimarts que la llei de mesures fiscals per a la sostenibilitat energètica impulsada pel Govern del PP, que s’ha debatut aquestes darreres setmanes al Senat, “només té un únic objectiu: tornar a pujar el preu de la llum i del gas a càrrec de la butxaca dels ciutadans i recaptar així uns 3.100 milions d’euros addicionals a costa de les economies familiars.”

Segons la senadora socialista, “el més greu és la rebaixa prevista del llindar d’accés a la tarifa d’últim recurs, a la que fins ara podien acollir-se aquells usuaris que tenien contractada una potencia no superior als 10 kw/h. Doncs bé, les intencions del Govern del PP són limitar l’accés a aquesta tarifa a aquells que tinguin contractada una potencia de 3 a 5 kw/h com a màxim. Això voldrà dir que milers de tarragonins deixaran de beneficiar-se d’aquesta tarifa i que, per tant, poden veure incrementar el seu rebut de la llum fins a un 25%. Per exemple, un ciutadà que paga una factura anual de 750 euros l’any passarà a pagar quasi 1.000 euros un cop la nova llei entri en vigor.”


Maria Jesús Sequera ha recordat que el rebut de la llum ja s’ha encarit, de mitjana, un 18% durant aquest any 2012, un increment sense precedents. Així mateix, la nova llei de sostenibilitat energètica impulsada pel Govern s’ha guanyat ja el rebuig unànime de totes les organitzacions de consumidors i de les empreses de l’àmbit de les energies renovables.


“El Govern de Rajoy sembla entestat a triturar les economies familiars. Només cal recordar que el preu del gas ja suma un increment acumulat del 15,5%, mentre la benzina ha pujat un 12% i la bombona de butà ho ha fet en un 7%. Això mentre s’han assolit xifres històriques pel que fa al creixement de l’atur i quan el Govern ha pujat els impostos indirectes i l’IVA. Al mateix temps l’executiu de Rajoy ha aprovat una amnistia fiscal per als grans defraudadors. En fi...”


Finalment, la senadora socialista ha lamentat també que la nova llei no aporti absolutament res de positiu pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic i la preservació del nostre medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada