dilluns, 22 d’octubre del 2012

FRANCESC VALLÈS: “EL NOU SISTEMA DE TAXES JUDICIALS DEIXARÀ INDEFENSOS MILIONS DE TREBALLADORS”



El coordinador dels diputats i senadors del PSC a les Corts Generals i diputat per Tarragona, Francesc Vallès, ha denunciat aquest dilluns que la nova llei de regulació de les taxes judicials que es vota avui al Congrés “deixarà indefensos milions de treballadors” que hauran d’abonar fins a 750 euros si volen recórrer una sentència desfavorable. Vallès ha explicat que les taxes “expulsen de l’accés a la justícia a les classes mitjanes i populars que es veuran obligades a pagar taxes desproporcionades”, ja que la justícia gratuïta arribarà a molts pocs ciutadans. L’objectiu de la reforma és “intimidar als ciutadans per rebaixar els índexs de litigiositat. Així, el Govern està creant una justícia només per a rics”, ha explicat el diputat socialista.



Pel que fa a Catalunya, Vallès ha recordat que el Govern de la Generalitat ja ha endegat recentment un increment de taxes a Catalunya que va entrar en vigor el passat mes de maig i ha afirmat que aquesta doble imposició “impedirà de facto l’accés a la justícia en condicions d’igualtat”, i ha acusat CiU i PP d’establir “mesures de copagament i repagament a la justícia.”


Un conjunt de mesures, ha assegurat el diputat reusenc, que són “totalment inadmissibles. És indigne i inadmissible que un jutge no admeti una demanda pel simple fet que una persona no pugui pagar una taxa. Doncs bé, els socialistes creiem que això no és propi d’un Estat de dret ni és democràtic, és un abús particularment injust tenint en compte que ens trobem immersos en plena crisi econòmica. Totes aquestes mesures gairebé fan impossible l’accés a la justícia per a la gran majoria de ciutadans de les nostres comarques.”


“A Catalunya paguem dues vegades, pels medicaments i per accedir a la justícia, mentre es van retallant els drets més bàsics dels ciutadans”, ha conclòs el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada