dimarts, 9 d’octubre del 2012

EL PSC DENUNCIA QUE AMB LES RETALLADES DEL PP 5.100 PENSIONISTES TARRAGONINS HAN PERDUT LA PRESTACIÓ PER DEPENDÈNCIA A LA QUE TENIEN DRET



“Des de que Mariano Rajoy és president del Govern uns 5.100 pensionistes de les comarques tarragonines han perdut la prestació per dependència a la que tenien dret. I per desgràcia no acaba aquí la cosa perquè els pressupostos per l’any vinent contemplen una retallada addicional d’uns altres 200 milions d’euros en dependència pel que aquesta xifra s’ampliarà”, així ho ha denunciat aquest dimarts la senadora tarragonina Maria Jesús Sequera.



La senadora socialista ha recordat que en un any la retallada en dependència que ha impulsat el PP ha ascendit a quasi 600 milions d’euros, el que ha suposat de facto la paralització total del desenvolupament d’aquest dret social. A banda, el Govern de Rajoy ha reduït en un 15% les prestacions econòmiques dels cuidadors familiars de les persones dependents.


Maria Jesús Sequera ha explicat que les retallades del PP ja han suposat la regressió més gran pel que fa a la qualitat de vida de les persones majors de 65 anys de tota la història de la democràcia. Des d’aquest mes de juliol els pensionistes han hagut de fer front al copagament de les medicines, a la retallada en un 93% del pressupost en teleassistència, al pagament íntegre de 425 medicaments i a la retallada del 40% dels programes de l’IMSERSO.


“I mentre, els diputats del PP per Tarragona s’amaguen, fet insòlit i sense precedents, i no donen la cara per explicar aquesta nova bateria de retallades en inversions a casa nostra que arriba via pressupostos generals de l’Estat per al 2013. Aquest menyspreu absolut a la ciutadania tarragonina i les conseqüències humanes de les retallades són “las soluciones reales” que prometia el PP per resoldre l’economia, “crear empleo” i fer front a la crisi ara fa tot just un any. En fi...”, ha conclòs la senadora socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada